Framme

Lokal tid: 8.25

Landade i Seattle igår vid femtiden och nu har jag sovit min första natt i Graham. Sista flyget gick också bra och det var extra kul att jag fick sitta i Economy plus som hade extra benutrymme, yay! Gick till bagagebandet och missade helt att min vmamma och systrar stod där haha. Trodde att det var som på Arlanda där man hämtar sin väska och sen går ut i en ankomsthall, men så var det inte. Tillslut såg jag i alla fall min vmamma komma emot mig och såg även skylten mina systrar höll i! Kramade om dem och hälsade även på min local coordinator som stod där. När min väska kom gick vi till bilen där mi nvpappa stod och tillsammans åkte vi till Olive Garden!

Efter maten åkte min ena vsyster till jobbet och vi andra åkte hem. Fick en tour av huset (det är enormt btw!!) och hälsade på hunden och katten. Innan vi gick och la oss kollade vi på två anime-avsnitt då min yngre vsyster älskar det och ett avsnitt av Doctor Who. 

Nu har jag precis vaknat och ska gå upp och göra mig redo för att åka till kyrkan! Ser fram emot att träffa alla nya människor och en kille från min skola är även där så det ska bli extra kul att träffa honom haha. 

På flyget

Mina värdsystrar Ally och Anna och jag på flygplatsen


När vi kom hem såg vi att någon hade "dekorerat" huset med toalettpapper. Vi vet inte vem det var men vi stod i alla fall och skratta en lång stund!




In Denver

Lokal tid: 14.40 

Sitter just nu i Denver och väntar på mitt sista plan mot Seattle där min vfamilj väntar! Dagen började 6 imorse med frukost, packning och hejdån till de som åkte innan mig. Tog shutteln till Newark med några andra tjejer och jag och en finsk tjej hade sällskap fram till boarding, då hon skulle vidare inom New York och jag mot Colorado. Sov hela flygresan som tog fyra timmar men hann prata lite med kvinnan bredvid mig. Var jättenervös när jag kom till gaten på Newark men som tur var mötte jag ett par i 80-årsåldern som pratade på och lugnade mig, amerikaner är verkligen snälla! Var väldigt coolt också då mannen hade en käpp som var gjort av ett baseballträ!! 

Att hitta nästa gate var lika lätt som man hoppas (men inte tror). Det var bara att kolla på tv-skärmarna och min gate låg 50m bort. Köpte en macka till lunch och nu är det bara tre timmar på nästa flygplan och sen är jag framme!

Flyget jag åkte med till Denver, Colorado


New York dag 2

Smart som jag är råkade jag radera inlägget jag skrev igår men ska försöka skriva ungefär samma saker igen. Så om ni undrar varför jag skriver om dag 2 igen så är det därför.

Vi blev avsläppta av bussen vid Rockefeller Center och åkte direkt upp till utkiksplatsen som finns där, Top of the Rock. Det är verkligen en fantastisk utsikt med Central Park på ena sidan och Empire State Building på andra. Jag var där med Lina, Sofie, Anna och Amanda och vi tog massor med kort på byggnader, varandra och oss själva haha. Vi var säkert där en timme innan vi tog hissen ner igen.

Sedan hade vi först planerat att åka till Soho som har massor med affärer men samma affärer fanns på Times Square som dessutom låg närmare Rockefeller, så dit gick vi. Började att gå in på M&M's-butiken där vi mest gick runt och kollade på alla M&M-kläder/godis/dekorationer/gosedjur. Man kunde också kolla vilken M&M man var och vilket humör man har genom att stå på en platta. Svaret ser ni nedan...

Efter M&M tog inte godisshoppingen slut utan vi gick in på Hershey's godisbutik där de mesta av amerikanskt godis fanns. Fick provsmaka lite choklad och vi köpte en Reese's och dela på.

Vi åt lunch på Olive Garden eftersom många tidigare utbytesstudenter pratat om stället och herregud vad gott det var. Det är italiensk mat som gäller och vi fick vitlöksbröd som smakade gudomligt till förrätt och jag åt en lasagne till varmrätt.

Mätta och belåtna började nu den "riktiga" shoppingen. Var lite mer än en timme inne på Forever 21 som har FYRA våningar snygga kläder som är billiga. Köpte en t-shirt med rosa blommor på för 12 dollar vilket är 84 kronor! Vi var även på American Eagle men där hittade jag inget jag ville ha. Det gjorde jag däremot på Victoria's Secret där jag blev en BH rikare och på en souvenirbutik köpte jag den klassiska I <3 NY-tröjan.
Innan dagen var slut köpte jag och Lina mat på Subway och cupcakes på the Magnolia Bakery.

Tillbaka på hotellet hade vi ett Flight Meeting där vi fick tiderna vi skulle åka till flygplatsen, 9.00 för mig.

Sofie, jag, Lina och Anna
 
Lilla jag
 
Empire State Building i mitten och nya World Trade Center till höger
 
Känns bra att jag fick det här, lite peppande likson inför det här månaderna i USA
 
Linas chokladcupcake och min cupcake som jag inte vet smaken på (måste skryta lite också och säga att
mina cupcakes är minst lika goda haha)
 
Do I need to say more??
 
Central Park
 
Hersey
 
 

New York dag 3

Lokal tid: 20.44

Bergochdalbanor, buss, film, mat och skratt blev det idag när vi var på Six Flags, en nöjespark där ordet lagom inte existerar. Roligt för många, lite mindre för mig som gillar Grönanstyle, men allt som allt var det en superrolig dag!

För att komma dit åkte vi buss i ca 1,5 timme och för att inte ha för långtråkigt kollade vi på "We're the Millers". När vi kom fram fick vi gå igenom en security check ungefär som på flygplatser och köa för att komma in. 

Åkte tre karuseller och även fast det låter lite hann de flesta faktiskt bara med max 5. Vågade inte med världens högsta frittfall eller världens snabbaste bergochdalbana (som hade en lutning på 90 grader en stund) men åkte två vattenbanor a la flumeride och Colorado på Liseberg fast som var mycket roligare. Dock är mina shorts och skor dyngsura och det kändes som man hade kissat på sig ett tag haha. Trotsade min rädsla och åkte en av de läskigare karusellerna som hette Green Lantern. I den stod man upp (!!!) och det var massor med loopar hela tiden, men även fast jag ville gå därifrån innan var det faktiskt väldigt kul efteråt. 

Käkade mat på ett asiatiskt ställe och än en gång var det jättegott (kommer gå upp massor det här året eftersom allt är gott)

Brände mig i ansiktet och på axlarna så har snyggaste linnebrännan just nu. Min värdfamilj kommer tro att jag är en tomat eller nåt imorgon haha. Och det är ju det, jag åker till min värdfamilj imorgon!! Åker 9.00 från hotellet och 17.12 är jag framme i Seattle. 7 timmar i luften blir det och ska mellanlanda i Denver, hoppas verkligen det kommer gå bra!! 

Kram på er, nästa gång vi hörs är jag i Graham i mitt nya hem! 

En liten del av Six Flags från parkeringen


Biljetten 


De hade redan börjat med Halloweendekorering i parken!!

Ville åka denna, men kön skulle ta flera timmar tyvärr. I bakgrunden ser ni frittfall och 90-graderskarusellen


Jag och Sofie efter Green Lantern


Love this picture på mig och Sofie

Mitt, Linas och Sofies rumpavtryck efter Colorado-kopian haha









New York dag 1

Lokal tid: 23.10
 
Första dagen i New York var sightseeing, och jag tror vi har sett det mesta som är värt att se, på EN dag. Vi delades in i två grupper och tillsammans åkte vi buss/gick runt i stan. Vi hade en guide från USA som var jätterolig och han berättade massor om allt vi åkte förbi och det vi såg när vi gick. Vi fick bland annat se Central Park, Brooklyn Bridge, Rockefellar Center, Times Square, Greenwich Village, Chelsea Market, Ground Zero, Grand Central Station, Chinatown och the Highline. Gör min fösta bildbomb nu också, och fler lär det bli de kommande dagarna då det blir freeday och Six Flags.
 
Manhattan Skyline (från Brooklyn)
 
Gruppbild i Central Park
 
Rebecka, Emma, Martina, Sofie och jag
 
Frihetsgudinnan
 
Highline (de har gjort om en bit av en tågbana till en park)
 
I Strawberry field i Central Park
 
Central Park
 
Lina, Sofie och Anna framför skylten till världens bästa hamburgeställe (seriously, om man kunde gifta sig
med en hamburgare skulle jag göra det till SmokeShack haha)
 
Lina, Sofie och jag med Manhattan skyline 
 
Grand Central Station (Gossip Girl anyone?)
 
 
 
 

I'm in the US!

Lokal tid 21.15
 
Sitter nu på hotellrummet (i USA omg!!!) och funderar på om jag ska sova eller leta efter mina rumskompisar som är någonstans på hotellet. Dagen har varit lång, vaknade redan 4.30 och nu är den snart 3 svensk tid. Flygturen gick helt okej snabbt och satt bredvid en av mina rumskompisar+ två till som åker med Explorius. Det tog ca 8,5 timme att komma till New York och klockan var då 13 lokal tid. Efter säkerhetskontroller, bagagehämtning och tull träffade vi några ledare från Explorius och tillsammans åkte vi till hotellet som ligger i New Jersey. Gjorde ingenting några timmar för att sedan ha ett snabbt informationsmöte om regler och morgondagen. Sedan skulle fått mat men av något skäl fick vi den två timmar försent (då har vi inte ätit något på ca åtta timmar, roligt roligt). Nu har jag varit hos Ebba som åker till sin värdfamilj IMORGON, så himla galet, och vi ska nog äta frukost tillsammans imorgon med. Imorgon ska även jag ut på sightseeing på Manhattan+ liteBrooklyn, men mer om det då. 
 
Kan vara planet vi åkte med+ om ni kollar i bakgrunden ser man höghusen på Manhattan
 

På väg till bussen fick vi åka en shuttle. Det är typ som ett litet tåg som ingen kör haha




Sista inlägget i Sverige

Sitter nu vid gaten och ska snart boarda. Efter alla hejdån gick jag och några andra tjejer runt på Arlanda och köpte godis, dricka och tog kort. Är inte nervös än men det kommer väl kanske på planet. 8,5 timmar komme det ta, så är framme klockan 13 i New York (19 svensk tid) Ha det så bra Sverige, vi ses om 10 månader!



Jag, Lina och Jara

Love you <33

Sista dagen i Sverige

Min sista hela dag i Sverige är snart slut och kan säga att det var en av de ledsnaste dagarna men även en av de roligaste. Började dagen med packning som inte gick så bra då jag vill ha mer med mig än vad jag får. Har fått ta bort lite saker men nu är det klart och känner mig ganska så nöjd. Handbagaget som brukar vara så enkelt att packa var det svåraste men får hoppas att allt godkänns imorgon. Det enda som är kvar är tandborsten som packas ner imorgonbitti.
 
Åt en svensk lunch med mamma: köttbullar (felix delikatess, kommer nästan sakna dig mest haha), potatismos, brunsås och lingonsylt. För mig som äter köttbullar minst en gång i veckan kommer det bli svårt att inte göra det nu ;)
 
Eftermiddagen rullade på med fika med tjejerna och även kvällen avslutades på samma sätt. Gud vad jag kommer sakna er, ni är bäst <333
 
Nu är det snart dags att gå och lägga mig, alarmet går på 4.30 och 5.15 går bilen mot Arlanda. Väl där ska jag möta upp de andra exploriusarna och säga hejdå till mamma och pappa. Ska försöka hinna med ett inlägg innan vi går på planet!
 
 
 
 
 
 
 

Känslor när man ska lämna sin comfort zone

 
De senaste dagarna har jag fått frågan "hur känns det?" tusentals gånger. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det för ena stunden är jag så sjukt peppad och skulle kunna sätta mig på ett plan med en gång, och andra stunder vill jag mest bara stanna hemma. Eller kanske inte stanna hemma men slippa vara nervös över vad som kommer hända där borta, för när jag sätter mig på planet imorgon åker jag mot något jag inte riktigt vet hur det kommer bli och det är jätteläskigt. Jag är rädd för att få för mycket hemlängtan, att jag inte kommer komma överens med min vfamilj, att jag inte kommer trivas i skolan osv.
 
Men i stället för att låta det hindra mig från att åka tänker jag lyssna på utbytesstudenterna från andra år, som hade precis samma känslor som jag har just nu, men som dessutom klarat av sitt år. De säger "åk, det kommer vara värt det". "Du kommer längta hem ibland, men det är inget fel med det, du kommer få vänner i skolan vilket gör att det blir kul att åka dit och för varje dålig stund kommer du ha tusen bra." Och innerst inne vet jag att det är sant, det kommer inte bli exakt som jag föreställer mig just nu, men det kommer bli bra ändå. Imorgon lämnar jag allt som jag känner till och åker mot det okända. Det kommer vara läskigt, men det kommer också vara så galet kul. Jag tror att om 10 månader när jag tänker tillbaka på tiden innan jag åkte, kan jag skratta åt hur nervös jag var eftersom det inte var något att oroa sig för. 
 
 
 
 

Today

Idag har jag:
 
* Provpackat! Den totala vikten blev 21kg (får ha 23) whoop whoop. Dock är inte necessären och två par byxor nedpackade än så måste nog ta ut lite... MEN jag är supernöjd ändå för det blev inte övervikt!!
 
* Fått mina flygbiljetter från Sverige till New York! Planet lyfter 10.25 på tisdag och 8,5 timme senare är jag i USA! Fast fick samtidigt min hembiljett vilket jag tycker är lite sad haha. Som det ser ut nu är jag åter i Sverige den 24 juni 2015.
 
* Fyllt i mina kontaktuppgifter på SAS hemsida vilket man måste göra för att få gå ombort på planet. Det var nog det sista att göra faktiskt (förutom att packa klart), YAY!
 
* Sagt hejdå till min klass efter en sista lunch med den "älskade" skolmaten. Spanade in de nya ettorna också, kommer ju gå i samma klass som dem om ett år. Not so yay då jag älskar min nuvarande klass men men de är säkert jättesnälla.
 
* Köpt godis att ha med mig. Blev såklart några marabou-chokladkakor och djungelvrål, måste filma det sista när jag bjuder folk i skolan och min vfamilj haha. 

En vecka

En vecka= sju dagar= 168 timmar= 604 800 sekunder. Det är tiden som är kvar tills jag åker! Så galet, om en vecka har jag faktiskt landat och kanske sitter på hotellet i NYC! Veckan kommer gå fort, har saker planerade varje dag och det är något stressigt men samtidigt så kul. Lunch med min gamla klass (I will always love you NA13A), avskedsfika med lite släktingar, filmkväll med mina tjejer och en heldag med min bror är några av de saker jag ska göra de kommande dagarna. En vecka kommer gå fort och jag ska njuta så mycket jag bara kan av den!

See you soon!

 

Atm




Vänner

Nu börjar det allra svårast med att åka som utbytesstudent, att behöva säga hejdå till alla vänner och familj. Vetskapen om att man inte kommer se dem på flera månader är så sjukt jobbig.
 
Idag hade jag den mest underbara hejdåpicknicken med de flesta av mina närmaste vänner, och det kändes så galet att jag snart kommer lämna Sverige. I början av dagen var det bara kul att träffa alla igen efter sommaren, men ju längre tiden gick insåg jag att det inte är långt kvar tills jag åker. Efter år, månader och veckor kvar är jag nu inne på dagar och det är helt overkligt. Och det är verkligen overkligt, trots att jag börjar ta fram de kläder och saker jag ska packa ner, trots att jag pratar med människor i USA och gör upp planer för vad vi ska göra när jag kommer dit. Kanske låter konstigt men det kommer nog inte sjunka in till 100% förrän jag sitter i mitt rum i Graham, om ens då haha. 
 
Jag är så glad över att jag har de bästa människorna i världen som mina vänner. Det är skönt att jag har personer att längta efter och personer att komma tillbaka till. Det är egentligen inte ett "hejdå", det är ett "vi ses".
 

Kladdkaka med amerikanska flaggan... CHECK!
 
Fick med nästan alla på en gruppbild haha
 
 
 
 
 
 

Q&A

Kostade det något att vara utbytesstudent? Och allt kring det?:)
 
Att vara utbytesstudent kostar tyvärr ganska mycket, men hur dyrt det är beror helt på vilken organisation man åker med och vilket land man vill till. Saker som kostar är programavgiften, försäkring, läkarbesök/vaccinationer, eventuellt visum och fickpengar. Sen kan man även lägga till extra försökring för extremsporter, avbeställingsskydd och resor under året med andra utbytesstudenter. I vissa organisationer måste man boka egna flygbiljetter. 
 
 

Resor och pooler


 
I denna supersöta stad spenderade jag gårdagen med min vän Ebba som ska till Michigan! Mycket pepp, panik och väskpackning blev det och ännu en gång blir jag så glad över att det finns andra utbytesstudenter haha. Och hade det inte varit för att jag själv ska åka hade jag ju aldrig träffat så underbara människor som jag också kan kalla vänner <3 Väldigt känslosam här haha. Måste bara säga att det sjukaste under hela dagen var att vi konstaterade att nästa gång vi träffas är vi i New York och vårt äventyr har börjat!

Ps. Hotellet vi ska bo på i NY har pool! Gissa vad jag ska göra den första dagen då vi inte har något inplanerat? 

Min värdfamilj

Jag har ju inte berättat så mycket om min värdfamilj men nu ska det bli ändring på det haha. Här kommer lite bilder och info om dem! 

Familjen består av mina värdföräldrar Sandi och Eric (45 år), mina värdaystrar Ally och Anna (19 & snart 12 år), katten Fiddlesticks och hunden Kody. 

De gillar bland annat att ha picknick och hike:a, kolla på film och spela spel, gå på konserter och musikaler samt umgås med familj och vänner. 

Eric, Sandi, Anna och Ally. Tror de är på en basebollmatch.

Eric är jätterolig och vi verkar ha samma humor haha. Sandi älskar att shoppa (precis som jag) så det kommer vi nog göra rätt så ofta ;)


Mina underbara värdföräldrar

Ally går på college i Seattle men är hemma vissa helger. Hon är G R Y M på att sjunga och älskar Harry Potter.


Sandi och Ally

Anna bor såklart hemma och går på ett middle school som ligger mitt emot min skola. Hon spelar piano precis som jag och tränar taekwondo.

Sandi, Eric och Anna

Kody och Fiddlesticks vet jag inget om men de är i alla fall väldigt söta. 

Kody (hittade ingen på Fiddlesticks)

Där har ni min värdfamilj. De är verkligen bäst och vi kommer definitivt ha det jätteroligt under året. 16 dagar kvar till New York och 20 till Washington! 


VISUM

Trots tekniska problem har jag fått mitt visum!! Nu är ansökningsprocessen färdig och det är i stort sett bara att åka (har ju inte fått flygbiljetten än haha)




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu