Stockholm

Sitter på tåget hem från Stockholm där jag har fikat och pratat med några andra personer som åker till USA i sommar. Så himla skönt att få prata av sig lite och höra om de andras placeringar eller längtan efter en. Det roliga med utbytesstudenter är att trots att man aldrig har träffats förut ändå pratar som att man känt varandra hur länge som helst. Vi alla känner samma förväntan, längtan och rädsla vilket de som aldrig har/kommer vara utbytesstudenter kan förstå. Väldigt rolig dag och jag hoppas vi kommer göra det igen snart! 

GKHS

Jag kommer gå på Graham Kapowsin High School. Det går ungefär 1300 elever där så det är inte jättelitet men inte för stort heller, lagom haha. Deras färger är Royal Blue, vit och orange, maskoten är en örn (Go Eagles!) och skolan har ett motto som är "Orange and blue starts with you". Jag vet inte vilka ämnen som finns att välja än men skolan har mycket musik med orkester, körer och band vilket är jättekul då jag spelar instrument och sjunger så något sånt ämne kommer jag säkert ha. 
 
 
Jag kommer att åka den gula skolbussen till skolan som börjar halva åtta (omg) och som slutar två (yeeey). Vet inte om jag kommer bli junior eller senior än men hoppas på senior och att jag får ta graduation! 
 

Bild på skolan som jag tog från deras hemsida.

Min placering

Nu har jag hunnit samla mig lite efter det bästa telefonsamtalet jag någonsin har haft. Vet inte riktigt hur jag ska berätta allt men börjar väl från början och berättar det jag vet just nu. Kommer antagligen lite mer inlägg senare när jag pratat med min värdfamilj (kan fortfarande inte fatta att jag har en VÄRDFAMILJ).
 
Ja, jag satt hemma och hade precis tagit fram mat och skulle bara kolla om jag hade fått några sms då jag såg att jag hade ett missat samtal från Explorius. Där kom den första hjärtattacken haha. Ringde såklart upp dem med en gång och det var Jonathan som svarade och berättade att jag har blivit placerad! Och där kom den andra hjärtattacken... Blev så chockad och glad och det slutade med att jag satt och skakade och grät medan Jonathan skrattade och berättade lite fakta om min familj. 
 
Nu undrar ni väl kanske var jag kommer bo om några månader? Jag kommer bo i Graham, Washington! Det är alltså staten Washington jag kommer bo i och den ligger högst upp i vänsta hörnet av USA. Gränsar till Kanada i norr, Idaho i öster och Oregon i söder. Jag vet inte jättemycket om Graham då det inte står så mycket på internet men vad jag har hittat är i alla fall att det bor cirka 24000 personer där och naturen är fin. Staden ligger ganska nära storstäderna Tacoma och Seattle och Kanada ligger inte så långt ifrån heller så dit blir det kanske några resor. Vad jag vet är det ganska regningt i Washington men naturen är helt underbar! Kusten är mot Stilla havet och det finns mycket berg och vulkaner. Hoppas jag får lite mer bilder av familjen!
 
 
 
 
Jag kommer bo hos The Miller Family som består av en värdmamma, en värdpappa, två värdsystrar varav en bor hemma, en hund och en katt. De verkar jättesnälla och jag hoppas kunna ha lite mer kontakt med dem i helgen. Vill inte berätta så mycket mer här på bloggen innan jag vet att det är okej för dem. 
 
Det är väl det jag vet nu. Kommer ett separat inlägg om skolan jag ska gå på, annars blir det här ännu längre och det är redan för långt haha. Just det! Fick veta att jag kommer börja skolan den 3 september och kommer flyga till New York den 26 augusti. 168 dagar kvar!! Längtar så!!
 

ADZVJHGVSKLMDFAHVD

JAG HAR FÅTT VÄRDFAMILJ!!!!!! Berättar mer ikväll! Är i chock just nu :D bästa dagen!!!!

Vad händer just nu?

Ja, vad är det som händer på utbytesfronten just nu? 

Igår var jag på explorius kontor i Stockholm och gjorde ELTiS-testet. Hur det var kan ni läsa i inlägget som jag publicerade igår. 

Väntar ju på värdfamilj, men jag har en känsla av att den kommer snart. Hoppas jag har rätt!! Känns så galet att jag snart kommer veta var jag ska bo och med vilka. Kommer jag bo i norr, i söder? Kommer jag behöva packa vinterkläder eller shorts och linnen? Kommer jag ha något värdsyskon eller husdjur? Ett halvår är så långt och ändå så kort!

Sen är vi några stycken som ska träffas i Stockholm om ungefär två veckor vilket är jättekul! Var superkul förra gången och nu är det lite nya personer med också så det blir ännu bättre! 

Det är vad som händer just nu vad jag  vet. Kanske kommer upp något annat snart! :)

ELTiS-test

ELTiS-testet är ett engelskatest som alla utbytesstudenter som ska till USA måste göra. Testet består av en hörförståelsedel och en läsförståelsedel.
Det var A,B,C och D-alternativ vilket gör att man kan gissa svaret om man inte vet. 

I hörförståelsen fick man bland annat se bilder och svara vad de gjorde, svara på frågor om vad en lärare pratade om och mattetal som de sa på engelska. Det var ganska enkelt men man fick bara höra uppgifterna en gång så man var tvungen att lyssna noga. Totalt var det ca 25 frågor tror jag och det tog 25 minuter. 

Läsförståelsen var också 25 frågor men
tiden var 45 minuter (fast det tog bara 20). Man fick läsa några texter och svara på frågor och välja vilket ord som skulle in i en mening. Det var egentligen ganska enkelt men som med alla alternativprov finns det flera som skulle kunna stämma. Lucktexten tyckte jag var ganska svår då det var rätt många ord jag inte hade en aning om vad de betydde. 

Sammanfattat var det ganska lätt men det blev svårare mot slutet. Om man ska göra provet behöver man inte vara nervös, vi svenskar är vanligtvis väldigt bra på engelska och har inga problem att klara testet. 


Ungefär så här såg testet ut. Riktigt amerikanskt. 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu