Tulips and Freemont

Första riktiga dagen av spring break åkte vi upp till Ally och Seattle. Vi gick på en marknad i Freemont (stadsdel i Seattle). En man sitter där och för valfritt pris skriver han en dikt till en. Så jag, Ally och Anna fick en skriven om oss och den var väldigt fin. Vi tog också några bilder genom fotoramar som var placerade lite varstans.

Efter det åkte vi ca en timme för att se en tulpangård typ. De sår hundratals tulpaner från världens alla hörn och det var så fint! Tyvärr började det regna medan vi var där, fast det är ju Washington så ingen surprise där inte. Allys och min favorittulpan heter Washington's Pride och var rosa/vit.

På väg tillbaka stannade vi på ett stort mall och åt middag. Stället heter Piroshky Piroshky och säljer ryska pajer och bakelser. Det är sååå gott och äkta rysk mat (frågade Kate och hon säger att det är det bästa stället, så det är äkta haha). 

Tror det är Washington's Pride närmast
Spring Break

It's SPRING BREAK!!! Ååååh vad det ska bli skönt att sova till tidigast tio, äta frukost i pyjamas, och bara ta det lugnt i en vecka! Sista veckan i skolan gick jättefort och var fylld med mestadels roliga saker. Hade line speed through under repet i måndags vilket var som ett test om vi kunde våra lines. Hade en stor US History essay som skulle in, och ett spanskaprov. Gick ju på konserten i onsdags där mina vänner uppträdde. 
 
I torsdags åkte jag och en kompis till en skog och hikeade lite. Var så mysigt att bara gå runt bland träden och se små bäckar här och där haha. Har mer skogar i Washington än i Sverige, men är ALDRIG där så det har jag saknat lite. Vill nästan tillbaka till orientering på idrotten, bara nästan haha.
 
Fick dessutom min cap and gown i torsdags!! Det är alltså de kläderna jag kommer ha på graduation och det känns så otroligt coolt! Alla tjejer har en vit, och killarna har en blå. Dessutom har man ett band runt axlarna typ som är orange. Mössan kändes konstigare än vad jag trott haha, den satt liksom knappt på. Blev 1000 gånger mer taggad på graduation i alla fall! Inte långt kvar...
 
I fredags klockan 2 när resten av skolan gick på spring break stannade hela dram crew kvar i fyra extra timmar. Vi började bygga upp scenen och fixa props. Det fortsatte vi även med idag så alla väggar är uppe, propsen är framtagen, och kostymerna klara! Bara att måla väggarna, men sen är vi klara. Har inga rep under lovet, men när vi kommer tillbaka  är det rep 2-8 varje dag+ bygga scenen fredag/lördag. Kommer vara 1,5 intensiv vecka och sen är det dags för performance! 


Bruna och jag under tech day

Some of the crew


Trying on costumes 

Bethel Concert Choir Festival

Igår var det våffeldagen, så det var vi ju såklart tvugna att fira! Lite annorlunda då jag vanligtvis äter det till middag, men i USA är våfflor i stort sett bara frukost.

Efter en lång skoldag och repetitioner var jag hemma en halvtimme. Mitt skoldistrikt hade en festival med alla Concert choirs (de bästa körerna) så både Anna och de flesta av mina vänner sjöng. En av grupperna gjorde ett sång och dansnummer och det var som att se glee haha. 

Efter konserten åkte vi och åt froyo. Lite roligt var att halva GK choral kom dit med så pratade lite med några kompisar. Vid halv tio åkte vi hem och då var det bara att sätta sig och öva inför spanska provet jag hade idag hahaGKs ensemble 

Alla i middle school 


Alla i high school (GK är de blåa personerna)


Lärde oss göra mug cakes i Culinary... Inte så svårt men ganska så gott


Jazz Festival

Trots att det var lördag så gick jag till skolan. Inte för att plugga dock thank god, men hjälpte till med en jazz festival som GK hostade. Var tänkt att jag skulle sälja mat, men då ingen hade köpt in mat blev det lite svårt haha. Så satt och lyssnade på hälften av ensemblerna och sen pratade jag med mina kompisar resten av tiden.

Efteråt åkte jag och Kate hem till mig och kollade på film, drack te/chai, och spelade biljard. 

Idag har bara varit en sån där dag när man är superglad. Ingen speciell anledning, men är bara så glad att jag är i USA, och har underbara vänner! Livet på topp helt enkelt! 

Något jazzband som spelade 


Upp och ner, ner och upp

Uppochner-vecka helt klart. En lärare har bestämt sig för att straffa min klass (pga många anledningar) och gör 5th period till ett helvete. Har dock en annan lärare som räddade mitt och Avys liv genom att låta oss komma till hennes klassrum varje study support i stället för att vara med en diktator... All kärlek till mrs stewart <33

Har börjat spanska 3 vilket är jättekul! Det är en jätteliten klass som varit supersnälla mot mig. Läraren är från Spanien och kan minde engelska än jag, men är härlig. 

Haft drama varje dag efter skolan, och där har vi övat våra lines (måste kunna dem på måndag), tagit mått för costumes, och lekt med jongleringsbollar. Alla har varit tillsammans och bara haft det kul! 

Ikväll åkte jag, Sam och Deandre till ett teriyaki place och åt middag. Pratade om prom, killar, och skolan haha. Det var ett tag sen vi var ute dock så det var mys! 

Kollade på mello och blev lika glad som Måns när han vann! 
Emily, Matthew, och Jaron som är i min scen


Kate och Bruna tog min telefon hahah


Har ingen aning om vart de kom ifrån...


Sam at dinner
 

My American Room

Städade mitt rum i helgen så passade på att ta lite bilder innan det blir stökigt igen haha


Säng

Min garderob+ lådor

Skrivbord 
White board-tavla med lite bilder och massa quotes som jag tycker om! Hawaii Day 7+8: Hike, Luau, and Goodbye

Day 7
Sista dagen på Hawaii började med att hikea uppför Diamond Head. Innan vi fick börja gå hade vi uppvärmning tillsammans. En person gick in i mitten och visade en övning samtidigt som den räknade till 10 på sitt språk. Vi lyckades även få ett par killar från Japan att joina vår grupp, det var hilarious. När vi började vår hike insåg vi att det säkert var 35-40 grader, det fanns ingen skugga, och smarta som vi är hade vi inte tagit med oss vatten. Men vi körde på ändå och kom upp till toppen. Fick vatten från de smarta personerna i gruppen haha. Tog lite bilder och smög sedan ut på ett tak (förbjudet område, schhhh). Var häftigt att se ut över havet, Honolulu, och massa andra städer. När vi var klara sprang vi ner igen och sa hej på massa olika språk till de som gick förbi. Ibland lyckades vi välja rätt språk till rätt personer haha. Väl nere köpte vi pinacolada-smoothies som var amazing. Satt under träden, och väntade på de som inte hade kommit än. Tog massor med gruppbilder och gick sedan tillbaka till bussen.
 
Vi gick ner på stranden ett tag och njöt en sista gång att ha sand mellan tårna och bada i Stilla Havet. Gick sedan tillbaka till hotellet och började fixa oss för kvällen luau.
 
En luau är en hawaiiansk fest med massa mat och dans. Vi åkte till Paradise Cove vilket tog typ 2 timmar. På vägen sjöng vi alla länders nationalsång, hade International Idol, och lite trivia. När vi kom fram fick vi halsband gjorda av snäckor, och fick se lite uppvisningar. En kille klättrade upp i en palm och kastade ut blomor. Enligt "legenden" eller nåt så ska man tydligen bli kär om man fångade blomman innan den nuddade marken. Gissa vem som gjorde det?? Får se vem det blir hahaha.... Vi tjejer fick även några tatueringar som var fina. Vi åt en buffé med hawaiiansk mat, bland annat lila bröd. Satt tillsammans med mina vänner och hade det mysigt. Medan vi åt hade de en dansshow med hula och andra polynesiska danser. Vi fick även gå upp på scenen och lära oss huladans. 
 
När vi kom tillbaka till hotellet hade vi ett litet avresemöte. Alla hade fått tröjor med Hawaii 2015+ namnen på alla som var med. Vi spenderade en lång stund med att signera dem, och andra saker. Vi försökte stanna uppe så länge som vi kunde, men det var sent och vi behövde packa. Började säga hejdå till några, och det var jobbigt. Lyckligtvis skulle nästan alla med samma buss som jag på morgonen. 
 
Day 8
Vaknade klockan 4.45 på morgonen och packade det allra sista. Skrev en hejdålapp till mina roomies då de fortfarande sov. Gick ner till bussen och pratade med Emilie. Vi hade lite panik då Johann, Robin, OCH Cecilie inte kom. Killarna hann precis i tid, men Cecilie missade bussen. Vi satt och pratade lite grann, och sen kom vi fram till min terminal. Kramade om alla en sista gång och sa hejdå. 
 
Veckan på Hawaii är den bästa veckan jag har varit med om! Fick rikigt fina vänner som jag aldrig kommer glömma. Hoppas vi kommer ses någon gång igen, men tyvärr kommer det ju bli svårt. Hoppas se mina danskor i sommar, och kanske även mina tyskar. Vi har pratat om att träffas i alla fall, och förhoppningsvis kommer vi det
 
 
Noemi, jag, Emelie, och Cecilie
Danskorna och jag
 
 
 
 
 
Emmi och Emilie
Johann
Fan picture med Hawaiianska dansare <3
 
Alla tjejer får en tatuering
Robin
Mina härliga vänner jag umgicks med hela veckan <333
 

Hawaii Day 6- Pearl Harbor and City Tour

Pear Harbor var något de flesta hade sett fram emot hela veckan, så trots tidig morgon var alla på topp. Vi åkte till hamnen där vi gick in till Pear Harbor. Vi shoppade enn stund i souvenirbutiken, och gick sedan till en biosalong. Där fick vi först träffa en veteran som var på besök och han tackade oss alla för att vi brydde oss om det som har hänt och stödjer alla som varit inblandade. Sedan fick vi se en film om attacken, varför det hände, vad som hände, och vad som hände efteråt. Det var riktiga bilder och filmklipp från attacken. När lamporna tändes satt hela salen helt tyst och ingen rörde sig. De flesta hade tårar i ögonen, och vi visste inte vad vi skulle göra. 
 
Vi tog en färja ut till själva memorialen av USS Arizona. Båten ligger fortfarande kvar i vattnet och det har byggt en lite byggnad tvärs över den. Man kunde se ner i båten, se olja som fortfarande läcker ut, och en vägg med alla som begravdes med båten. Vi fick även veta att många veteraner väljer att bli begravda i båten även idag, för att vara tillsammans med sina vänner. 
 
Efter Pear Harbor åkte vi runt i downtown Honolulu och hade en liten city tour. Vi åkte till en kyrkogård, fick se några statsbyggnader, och USA:s enda palats. Tyvärr satt vi i bussen hela tiden, det hade varit kul att gå ut och se lite. 
 
På kvällen hade vi beach party hela gänget! Vi spelade musik, dansade, badade, och hade det roligt. Det var bäckvart ute, och många undrade nog vilka vi var haha.
 
Robin, Cecilie och jag
Emelie, Noemi och Cecilie
Veteranen och hans fru
 
 
 
På den stora väggen står alla namn på de som dog under attacken. På den lilla stenen till vänster (med blommor) står namnen på de som har begravts senare
 
 
Allihopa med våra fina belotröjor
USA:s enda palats
 
Väldigt suddig bild på Freya (Tyskland), Meike (T), Konrad (Sverige), Robin (T), Emelie (Danmark), Johann (T), Emmie (Finland), Noemi (T), jag, och jag tror det är Cecilie (D) som hoppar haha
 
 

Hawaii Day 5- Snorkeling and the Mall

Fick en skön sovmorgon den här dagen då halva gruppen gjorde extraaktiviteter och resten av oss det vanliga. Vi åkte till Hanauma Bay, ett känt snorklingsställe. Fick åka dit i minivans då bussar inte var tillåtna eller nåt sånt, och vi hade en rolig chaufför. Han hade en liten tour med vad vi såg, och pekade ut vart kändisar som Oprah hade sina semsterhus. När vi kom dit var vi tvugna att se en film om the reef etc och även fast filmen var tråkig var musiken så himla rolig. "Don't step on me, under the sea. When you tread on me, the ocean ohana, you're stepping on me" var en av dem, och sen fanns det en till om "don't feed me" men vi kommer inte ihåg texten på den tyvärr. Vi gick ner en brant backe till stranden, lämnade våra grejer och gick i. Även fast det var lite coolt att se tropiska fiskar kan jag inte säga att jag gillade det. Min fiskfobi är for real. Fiskarna vägrade röra på sig när jag kom, och jag övervägde att skada mig på revet (the reef, är det ett rev?) när jag blev fångad mellan det och en fisk. Då man gör illa sig ganska mycket visar det hur mycket jag hatar fiskar. De andra tyckte i alla fall om det, och några såg till och med sea turtles! Lite avis på det...
 
Efter ett par timmar åkte vi tillbaka till hotellet och gick ut för att köpa lunch. Vi hade en timme på oss innan vi skulle iväg på nästa grej, så vi tänkte att det var lugnt. Det var bara det att vi inte hittade en endaste restaurang... Visst fanns donken, men vi ville ha något halvnyttigt. Slutade med att vi köpte svindyra smörgåsar och fick springa till hotellet där vi precis kom i tid. 
 
Vi gick alla till en park där några började spela soccer, men stannade inte länge då det var tråkigt haha. Vi gick tillbaka och gjorde oss i ordning för kvällen då vi åkte till USA:s största utomhus mall! Shoppingen var tråkig, men jag och Cicile gjorde bästa pranket mot Noemi (jag hoppas hon inte läser det här haha). Noemi gav sitt nummer till en kille på Hollister, och sprang därifrån. Han skulle aldrig ringa henne, men jag och Cicilie gick dit och bad honom smsa henne på kvällen. Han agreed, och medan vi gav honom info om Noemi undrade hon hur tusan han visste hennes namn osv. Vi hade så himla kul åt det, och hon vet fortfarande inte hur han kunde veta saker hahaha
 
Vi åt på Bubba Gump, och spelade ett trivia om filmen. Riktigt god mat, och vi fick chokladtårta till efterrätt vilket var awesome!
 
Hanauma Bay
From the top
Panorama
Emelie och Johann
Coolaste skandinaverna!
Johann inne på VS. Han plockade upp dem och frågade vad det var, och sen om han skulle köpa dem till sin mamma...Vi grät av skratt :´)
 
 

Hawaii Day 4- Lookouts and Beach

Tisdagen var en molnig dag, men det gjorde inte så mycket. Vi började med att ta bussarna till en lookout över Honolulu. Tog lite bilder och åkte sedan och köpte lunch. Vi tog med oss maten och åkte till en strand som vi hade nästan helt för oss själva (det var ett bröllop bredvid). Vi var där hela dagen och det var så vackert! Kritvit strand och klarblått hav. Vågorna var rätt stora, hade velat surfa där helt klart! Under dagen spelade vi volleyboll, body surfing, hade picknick, badade, och hade det allmänt kul. Vi hade ett dansparty, där nästan alla 97 var med. Vi dansade macarena, ai se eu te pego och the cupid shuffle (så amerikansk, lärde mig den på homecoming). Visade sig även att Johann och Robin (mina vänner från Tyskland) är tävlingsdansare i tiodans så de lärde oss salsa, cha-cha och lite sånt. Var så himla kul, hur ofta dansar 97 personer från alla delar av världen tillsammans på en strand? Var rätt coolt, speciellt cupid shuffle då vi alla lärt oss den i usa. 
 
På kvällen åt vi middag på Hard Rock Café. Bäst mat och musik som vanligt, och vi slog ihop våra bord trots att vi skulle sitta på olika ställen. När Uptown Funk spelades sjöng vi alla så högt vi kunde och bröt sedan ihop i skratt. Tyckte lite synd om de andra gästerna, men men. Köpte även min första HRC-tröja, inte så många som har en från Honolulu liksom haha. 
 
Vår "privata" beach
En lookout
En annan lookout
Noemi (Tyskland), Emelie (Danmark), och Cicilie (Danmark)
Johann (Tyskland) 
Några i vår grupp <3
Noemi och jag vid en lookout
Noemi (Tyskland), Elina (Finland), Johann (T), Meike (T), Cicilie (Danmark), jag, Emelie (D), Robin (T), och Freya (T)

Unintentional Road Trip

Vaknade upp denna morgon, en timme tidigare än vanligt pga sommartid! Älskar på hösten när man får sova en timme längre, nu blir det en timme kortare och det är dumt! Skypade med bästaste tjejorna vilket var härligt. 
 
Efter kyrkan plockade Pam, min lc, upp mig för vi skulle bowla. Trodde vi skulle vara i Puyallup, men vi var tvugna att hämta två andra tjejer som bor långt bort, så skulle bowla där i stället. Pam tänkte att det skulle ta två timmar dit, men det slutade med att det tog 4 timmar!! Vet inte hur det kom sig, men klockan fyra kom vi fram till bowlinghallen. Jag, Pam, och Mim (Thailand) hade inte ätit något annat än frukost, så vi var vrålhungriga. De andra två tjejerna hade redan ätit, men ville inte bowla haha. Så vi åkte alla till Vancouver och åt lunch/middag. Sedan åkte vi tillbaka hem, vilket tog ca 3 timmar då vi visste vart vi skulle. Så en dag som vi hade planerat skulle ta max fem timmar, tog nio haha.
 
Trots den långa sträckan hade vi det roligt. Mim somnade, men jag och Pam satt och pratade om skolan, familjen, och andra saker. Samtidigt fick jag också se massor av Washingtons vackra natur! Solen sken, det var ca 22 grader, och allt var så fint. Vi körde förbi flera sjöar, bergen fanns omkring, och skogen var härligt grön. Våren börjar verkligen komma och det är så skönt!
 
Lärde också känna två nya tjejer som nu är i min grupp, Emelie (Danmark) och Hanne (Norge). Emelie var faktiskt på Hawaii i samma grupp som jag, men vi pratade bara en kort stund där. Nu satt vi i bilen och längtade bort till stränderna och vår ohana. 

Rosa träd= vår!! 


Hanne (Norge), jag, Emelie (Danmark), och Mim (Thailand)


Prov och rehearsals

Första veckan efter mitt lilla lov är nästan avklarad, och det ska bli väldigt skönt med sovmorgon på lördag. Fick en liten chock när jag kom tillbaka i måndags och fick veta att jag hade tre prov under tisdagen! Skulle egentligen ha haft fyra, men min älskade Mrs Stewart sa att jag kunde skippa provet i marinbiologi, thank you!!! Var bara att bita ihop och plugga måndag kväll. I vanliga fall behöver jag inte läsa på innan prov, men det i culinary var vi tvugna att få 100% på, annars får vi inte laga mat... Hade ju dessutom missat en vecka av genomgångar så fick plugga in det också. Var nästan skönt att anstränga sig lite haha. (Fick 100% i culinary btw)
 
Resten av veckan har varit rätt rolig. Hade play rehearsal tisdag och torsdag, och jag älskar det! I tisdags skulle vi komma på våra karaktärers spirit animals, och vi kom fram till att min var en mygga haha. Jag är väldigt irriterande, och ingen vill ha mig där= mygga! Sen skulle vi säga våra lines samtidigt som vi låtsades vara våra djur. Kan säga att vi alla nästan låg på golvet och skrattade när en mygga, ett lejon (med en nål i tassen), en apa, en hundvalp, och en späckhuggare gör en komedi. Det var så konstigt, och det blev så crazy! 
 
Dagens repitition bestod mest av att försöka hitta våra karaktärer och hur vi ska framställa dem. Min är lite svår då jag ska vara högljudd och arg under första halvan. Jag ska skrika och skälla på min "man", vilket är tvärt emot hur jag är i verkligheten. De sa åt mig att vara arg, men när jag är arg blir jag tyst haha. Fixade det ganska bra i slutet i alla fall, och det var kul att skrika allt vad jag kunde haha. 
 
Imorgon är det fredag, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra efter skolan. Antingen blir det utekväll med Sam och Deandre, party med några andra vänner, eller stanna hemma då Ally kommer hem. Vad det än blir så blir det bra! 

Hawaii Day 3- Pineapples and PCC

Måndagen var en så kallad dry day, vilket betyder att vi inte badade, utan gjorde saker på land i stället. Vi började med att åka till the Dole Plantation där de odlara pineapples. Vi började med att köpa deras pineapple ice cream som var delicious! Gick runt i souvenirshoppen där jag köpte ett armband med mitt hawaiianska namn på. Fick också öppna ett ostron som hade en pärla i sig. Jag fick den rosa, the love pearl. 
 
Åkte sedan till surfstaden Haleiwa och åt lunch. Åt på den "kända" restaurangen Kua Aina, där vi köpte hamburgare med ananas i. Riktigt gott faktiskt, så kommer nog add that nästa gång jag gör hamburgare haha. Vi gick runt lite där och kollade i affärer innan det var dags att åka vidare. 
 
Vi gjorde ett snabbt stopp på en vacker strand där många brukar sufa. Ingen vind fanns dock, så var bara en tjej där med surfingbräda. Tog lite bilder och åkte vidare till Polynesian Culture Center (PCC). Där hade alla plynesiska länder en egen del där man kunde ta del av deras kultur. Vi försökte göra eld i Samoa och lärde oss hula dance på Hawaii. Kollade på en film om hawaiis historia, och den hade stolar som rörde sig under vulkanutbrott, sprutade vatten när vi "åkte" genom havet, och det började dofta blommor när vi "åkte" genom skogen. Var inte så rolig film, men allt runt omkring var det. Sedan gick vi och köpte smoothies och shaved ice, och gick runt i parken. Vi såg en vattenparad där de visade danser från de olika länderna, och fick air spray tatueringar.
 
Efter några timmar samlades hela gruppen i Samoa, där vi fick se en show av en man därifrån. Han gjorde upp eld (det tog honom 5 sekunder, medan vi aldrig ens var nära haha), skalade kokosnötter, och en kille klättrade upp i en palm. Mannen var riktigt rolig, och vi skrattde hela tiden.
 
Vi åt middag på en buffé, och gick sedan och kollade på en show som heter H'a. Den handlade om en killes uppväxt, hur hans kultur var, och om människor omkring honom. Den var bra, men lite för lång för att vara så sent på kvällen. Vi satt alla och halvsov andra akten. Men det var cool då den var halvt utomhus, och de hade eldkastare osv
 
Min pärla
 
Hamburgers!!!
 
Tongas dans
 
Can you see him?
 
Mannen från Samoa som visade upp sin kultur
 
H'a
 
Pineapple ice cream, yummie
 
 
 
Konrad (Sweden) and I
 
Min och Elinas tatuering
 
Köpte en berlock att ha pärlan i
Mitt namn på hawaiianska, Luike
 
 

Hawaii Day 2- Surfing and Catamaran Tour

Började dagen med hotellfrukost, behöver jag säga mer? French toast, waffles, egg muffin, yoghurt, och croissant. Love it!
 
Vi gick allihopa tillsammans till Waikkiki Beach där vi var hela dagen. Dagen innan hade vi valt mellan fyra mindre grupper, jag var i grupp röd. Min grupp började med att surfa. Vi fick en kort lektion på land hur vi skulle göra, och sedan paddlade vi ut i havet. Vi hade några instruktörer med oss, och de hjälpte oss att hitta rätt våg och gav oss lite tips hur vi skule bli bättre. Stod upp alla gånger utom den första så är sjukt stolt haha. Själva surfingen var ganska lätt, det västa var paddlingen. Var först tvungen att komma ut i havet, sedan efter varje våg var man tvungen att ta sig tillbaka. Det var tufft och alla var riktigt trötta efteråt, och hade träningsvärk dagen efter haha. 
 
Efter surfingen fick vi lite fritid, så vi solade, tog kort, och åt lunch. Lite kul var att när jag och tre andra tjejer höll på att fota så kom det en grupp med japanska killar fram till oss och ville ta kort. Vi kunde inte sluta skratta, det var bara så himla konsigt. Hoppas bilderna blev bra haha.
 
Efter några timmar var det min grupps tur att åka på en catamaran tour. Vi hängde på båten, letade efter definer och sköldpaddor (såg inga dock), såg en val, och bade i mitten av havet. Rätt chill, hade musik, och satt och pratade med alla. 
 
På kvällen gick vi till Round Table och åt hawaiipizza, ett måste när man är på hawaii ju! Efter det fick vi fritid, och det var här jag hittade min lilla grupp som jag hängde med resten av veckan. Vi gick och köpte glass, och gick planlöst runt i stan. Hittade en kinesisk trädgård eller nåt, så vi satt där i säkert i en timme. 
 
 
 
 
 
Jag, Luisa (Germany), Sara (Switzerland), and Emma (Norway, also my roomie)
 
 
 
 
 

Hawaii Day 1- Travel

Åkte till SeaTac tidigt lördag morgon och chackade in. Var tvungen att ta ett tåg från terminalen till gaten, men det gick bra som tur var haha. Väl där köpte jag frukost, och lunch att äta på flyget. Hade två säten helt för mig själv på  planet vilket var underbart då jag kunde stäcka på mig hur mycket jag ville, och kunde göra saker i fred.
 
Tog ca 5,5 timme till Hawaii, och väl där träffade jag några andra utbytesstudenter som hade kommit. Vi åkte tillsammans till hotellet och hade ett litet infomöte. Fick välja vilken grupp ville vara i, våra rumsnycklar, och tröjor. Jag var den första i mitt rum som kom, så tog den bästa sängen, och top drawer haha. Gick sedan runt och kollade in hotellet, staden, stranden osv med några andra tjejer.
 
På eftermiddagen kom mina rumskompisar, Emma från Norge, och Marianne från Frankrike. Så härliga tjejer, vi umgicks inte jättemycket under veckan, men när vi var på rummet hade vi riktigt kul. Gick till stranden med Marianne och några killar, och vi kollade på solnedgången som var över havet. På kvällen fick vi middag och hade ett arrival meeting med info om veckan. 
 
Totalt sett var vi 97 studenter från 16 länder. Tror vi var runt 10-12 st från Sverige. Även fast vi umgicks allihopa så blev det små grupper med folk man umgicks mest med. "Min" grupp bestod av två tyska killar, tre tyska tjejer, två finska tjejer, och två danska tjejer. Alla var riktigt härliga, och vi är definivt den bästa gruppen ever hahah. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu