Inte bara problem

Trots jobbiga ambassaden så är det mest roliga saker som händer nu. På lördag blir det skypedejt #2 med min värdfamilj, så peppad!! Skypade med dem senast precis när jag hade "fått" dem så nu är det på tiden att vi gör det igen haha. Tror mina föräldrar kommer vara med en liten stund den här gången också vilket blir kul så de kan säga hej till mina vföräldrar+systrar. Det ska i alla fall bli jättekul att se dem igen och prata mer om hur det blir när jag kommer, bara några veckor kvar!! 
 
Under de kommande veckorna kommer jag även träffa min kompis Ebba som också åker till USA, ha massa picknickar, grilla, spela minigolf och kanske gå till skolan en dag (mest för att mobba dem för att de måste ha fysik haha). 
 
I förrgår var jag på stan och shoppade lite inflör USA. Köpte två adaptrar+ ett grenuttag och min flygoutfit. Brukar för det mest åka i vanliga kläder men nu kände jag för att ha myskläder under alla flygningar. Det som är kvar att köpa nu är en kamera och goooodis <33 
 

Problems

Det är så att de amerikanska ambassaderna har tekniska problem och inte kan göra visum just nu. Yey, så roligt...not. Tror de flesta som precis varit/ska åka till amabassaden fick det mejlet igår och har ungefär samma reaktion som jag. Det finns ju den lilla haken att vi inte får åka förrän vi har fått våra visum och detta ger oss väldigt stora problem. Jag har ändå rätt så tur som inte åker förrän om fyra veckor, en del har redan fått skjuta upp sina avresor, men det är surt att inte veta om de har hunnit fixa problemet tills dess. Tur i oturen är att det inte funkar någonstans i hela världen vilket gör att det antagligen har väldigt hög prioritet eftersom det är MÅNGA som åker som  utbytesstudenter och au pairer de kommande veckorna. Hoppashoppas att allt löser sig nu i veckan! 

31 dagar

En månad kvar tills jag är på Arlanda och väntar på att få flyga till USA! Det är så sjukt, en månad är ingenting! Just nu är mina känslor lite överallt, ena studen (som just nu) vill jag bara åkaåkaåkaåka och andra stunden vill jag inget annat än att stanna kvar hemma. Det kommer vara så jobbigt att lämna mina underbara vänner och min familj, men jag vet ju att de kommer vara kvar om 10 månader också. Den kommande månaden kommer antagligen gå väldigt fort, precis som de 22 innan haha. Japp, jag började min nedräkning med 23 månader... Den kommer vara fylld med härliga stunder med min familj och vänner, packning (??? herregud) och pepp. En månad kvar tills min dröm går i uppfyllelse! 

Embassy of the Unites States of America

Sista delen i alla ansökningar är nu klar! Var på ambassaden idag och blev godkänd så om en vecka borde mitt visum vara hemma. Det tog tre timmar från det att jag började köa tills jag var klar och 2 timmar och 55 minuter bestod av väntan... Allt gick till såhär:
 
Man blir avprickad vid en säkerhetskontroll och får göra ungefär som på en flygplats med väska i korg och gå igenom en sån där bip-grej. Här måste man också lämna all elektronik.
 
Sen går man till väntrummet och får en kölapp. När det är ens tur lämnar man alla papper i första luckan och sen får man vänta igen.
 
En på ambassaden ropar upp ditt namn och du lämnar fingeravtryck i lucka 2.
 
Efter lite mer väntan blir du uppropad igen och går till lucka tre där "intervjun" är. Fick frågor som "vad heter ditt high school?", "vart ligger det?", "hur många syskon kommer du ha?". 
 
Inte så farligt och inget att vara nervös över. Fast jag ska inte säga något, glömde mina papper+pass i säkerhetskontrollen och glömde all engelska jag någonsin lärt mig haha. MEN allt löste sig tillslut och nu är det bara att vänta på visumet som kommer på posten.
 
Hade turen och fick köa med Amanda och inne på ambassaden träffade jag (eller snarare gjorde gjorde grimaser med haha) Sofie. Det gjorde att tiden gick liiite fortare i alla fall. 
 
Obligatoriska bilden utanför ambassaden

50

Fjärde juli 2014

Happy 4th of July! Har gjort USA-muffins dagen till ära haha

Classes

Min värdmamma skickade över en del papper till mig förra veckan som min skola i USA vill ha. Var lite blandade papper med bl.a läkarintyg, vaccinationer och fakta om mig. Inte så intressant men ett papper var verkligen det; pappret där jag ska fylla i vilka ämnen jag vill ha i höst! Det finns så galet många men tror jag vet ungefär vilka jag ska välja.
 
De flesta utbytesstudenter måste läsa English och US History, jag är inget undantag. Dock har jag två halvobligatoriska ämnen. Jag måste läsa en mattekurs och en sciencekurs, men jag får välja vilken jag vill inom de ämnena. Sen får jag helt välja två ämnen som jag vill ha på hösten och två som jag vill ha på våren. 
 
Matten har jag ingen aning om vilken jag ska välja, ska prata med min värdmamma och studievägledaren om de har några tips. På min skola har man inte blandad matte som vi har i Sverige med procent, geomteri, algebra, utan man läser antingen algebra, geometri eller pre calculus. Så ska fråga runt lite innan jag väljer den.
 
Som science ska jag troligen ha kemi då jag inte är jätteintresserad av fysik och har haft så mycket biologi. Fanns marinbiologi, zoologi och anatomi/psykologi också. Funderade på anatomi/psykologi men kemi känns roligare.
 
De fyra ämnena jag får välja själv kommer antagligen bli drejning, hemkunskap och kör (kören räknas som två då den är på ett år). Här valde jag ämnen som inte är så jobbiga då jag antagligen kommer ha fullt upp med de obligatoriska+ halvobligatoriska ämena. 
 
Det är inte helt säkert att det blir de här ämnena jag kommer ha eftersom jag inte vet om det är några klasser som är fulla. De som redan går på skolan valde för ett par månader sen så kan bli att jag måste välja nya.
 
Kommer förresten bli junior i höst. Blev lite deppig först men sen berättade en tjej att alla utbytesstudenter på skolan får göra alla senior-saker som senior prom och GRADUATION!! Så jag klagar inte haha
 
Seattle som jag kommer bo ganska nära (typ 45 minuter). Graham ligger närmare vulkanen i bakgrunden. 
Det är är nästan en bättre skyline än New Yorks måste jag säga.
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu