EMP

Idag är det President's Day i USA och vi är lediga från skolan! Hela familjen var ledig så vi åkte upp till Seattle, hämtade Ally och åkte till EMP Museum. Det är ett musik och sci-fi museum som just nu även hade en Seahawks- och Star Wars-utställning. Det fanns flera studios där man lärde sig spela tex gitarr och keyboard, videos från olika grupper och en utställning med Jimi Hendrix och Nirvana (de är från Seattle). Det fanns en del med fantasytema, olika kostymer från tex Game of Thrones och The Princess Bride, handskrivna manuskript och anteckningar av författarnaoch, och olika författare pratade om varför fantasy är så coolt och annorlunda (på en video, inte i verkligeheten haha). En del var om skräckfilmer, rekvisita, top 100 skräckfilmer där det fanns en från Sverige whoop whoop, och ett rum där man kunde skrika och se hur man såg ut. 
 
Seahawksutställningen hade pokalen från förra superbowl då vi vann, uniformen som the seagals (cheerleader) har på sig, olika statistik, hur stora händer/fötter vissa spelare har, och deras veckoschema. 12th man FTW!
 
Höjdpunkten var dock Star Wars-utställningen. Den har varit i olika städer i USA, och just nu är den alltså i Seattle. De har massor med olika kostymer från filmerna, och fakta om hur de tänkte/gjorde/meningen med dem. Visste i att R2D2 hade en människa i roboten? Tyckte det var rätt coolt haha. 
 
En av spelarna har storlek 53!!!! Jag som tyckte 39 var mycket haha
 
Winners of Superbowl 2014
 
Älskar post-it-lappen! Patriots som vann Super Bowl i år anklagades för fusk i matchen innan, big thing här borta. Tydligen ska bollen ha varit deflated, alltså ha haft mindre luft och det ska ha gjort att de spelade bättre eller något
 
Tyrion Lanisters costume som han har i GoT
 
Cerseis ena klänning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu