Bye bye jantelagen

Local time: 20.57

I'm going to be a little bit unswedish and actually say that I'm freaking awesome! Two months ago I didn't even run 2 km without quitting, and the thought of going out in the rain to run never crossed my mind. Now, I run 5 km without stopping, and rain is actually quite nice. It's been two days since XC ended and I miss running. Never thought I would say that. I'm so proud of myself! 

A few quotes that I just love <3






Tisdag+onsdag

Lokal tid: 7.00

Måndag var sista practice och igår sprang jag mitt sista meet. Det var ett fun meet på 3km och som man fick vara utklädd på. Mitt lag visste dock inte det så vi hade våra uniformer haha. Men några skolor hade klätt ut sig, en kille var en kanin och några hade Hawaii-tema. Var så himla lerigt dock! I början av racet sprang vi ca 100m i lera och i slutet sjönk man litterally ner i leran och fastande. Så himla "fun" var det inte men ja.. Kommer aldrig mer att springa XC och det var en konstig känsla. Att springa är fortfarande inte min favoritsak men kommer sakna våra träningar och tjejerna i laget, de är så underbara! Nu blir det några veckors vila innan basket try outs, och det ska bli skönt! 

Har inte berättar det här innan men fem klasser (inklusive min) i Washington har blivit utvalda att dekorera statens julgran. Så i Olympia kommer det finnas en stor julgran där en av dekorationerna är gjord av mig. Vi kommer även få ett certifikat av GUVERNÖREN, hur coolt är inte det?? Idag kom det en man och filmade oss när vi gjorde dekorationerna och jag blev intervjuad! Fick svara på frågor om the Jewelry Class och lite om Sverige. Den kommer komma upp på youtube och då ska jag länka den. Var så nervös, ville verkligen inte screw up my English, men jag tror det gick bra!

Jessica and I 


My girls


Jag, Amanda, Jessica och Hanna


Helgen

Lokal tid 21.05

Lördag var det halloweenfest hemma hos mig! Hela dagen gick åt till att göra mat/godis/kakor ihalloweentema. Gjorde häxhattar, spindlar och vampyrer som blev väldigt bra och väldigt goda! Vi var runt 50 personer i huset från kyrkan, vänner, familj och mina vänner. Alla var utklädda, mer eller mindre extremt men alltså det skulle aldrig hända i Sverige känns det som. Jag har i alla fall aldrig varit med om något liknande. Vi hade det så himla kul, spelade spel, sjöng och dansade och tävlade. En riktigt lyckad kväll! Bjöd på djungelvrål också, ska försöka få upp videon på min kompis som nästan kräktes hahah

Söndag kväll åkte jag och min youth group till Maris Farm och gick genom en hunted forest. Det var jätteläskigt men samtidigt så himla kul! Skypade med mina föräldrar också, love you mom and dad <3

Vampyrmubkar som även fick extra ögon, braces, horn osv. Det spårar ibland med mig och min lillasyster...

Pumpor, spindlar och häxhattar


My awesome friends and I


Bruna and I aka Afrodite och Lady Liberty

En 2,5-3m clown som sprang (japp, sprang) runt och skrämdes 






The mall

Lokal tid: 13.17

Efter skolan igår åkte jag och min favoritbrasilian Bruna till the mall för välbehövlig shopping. Det är svårt att hinna titta på allt när vi för det mesta är minst 10 personer som shoppar, så nu bestämde vi oss för att åka bara hon och jag. Vi gick in i varje butik och shoppade loss på kläder och smink. Tog en paus efter ett tag och köpte pretzelbitar och satt och pratade. Vi har båda haft en uppochner-vecka men nu ska det bli ändring på det! Var så mysigt att bara sitta och prata om allt konstigt och underbart som händer i USA med en person som verkligen förstår vad man menar. Åkte hem till mig och åt middag med min vfamilj, lyssnade på brasiliansk och svensk musik (musiken på homecoming sög ju haha) och åkte sedan till Jen där resten av tjejerna var. 

Idag har min vfamilj en halloweenfest så kommer träffa mina kompisar igen och andra vänner från kyrkan, det ska bli riktigt kul! Ska vara frihetsgudinnan, måste bara fixa till min krona! Bilder kommer upp imorgon! 

Varken halloween eller Thanksgiving har varit men det hindrar inte amerikanare från att öppna julbutiker haha


Mixed day

Lokal tid: 10.28

Hade en dipp igår och längtade hem rätt så mycket. Ingenting är dåligt här borta så jag tror att det kan vara så att "the honeymoon phase" har slutat. Det är en term min local coordinator använder för de första 2-3 månaderna. Nu börjat allt bli normalt, skolan är inte längre lika spännande, jag har kommit in i engelskan och jag har hittat mina vänner. Bestämde mig i alla fall för att skippa XC och åka hem direkt efter skolan. Umgicks med min vmamma och syster hela kvällen, och det var precis vad jag behövde. Vi bakade inför vår fest imorgon, åkte ut och åt (checkade av Philly Steak Sandwich från min bucket list, mycket god) och det bästa av allt: jag carvade min första pumpa! Min vmamma hade köpt två stora till min syster och mig och en liten till sig själv. Började med att ta ut all guts vilket var kladdigt men kul! Sedan carvade jag ut ett ansikte som jag tyckte var fint. På kvällen tog vi ut dem och satte ljus i mitten så de lyste upp entrén så fint! En dålig dag som slutade jättebra! :D

My pumpkin!





Mat och musik

Lokal tid: 21.33

Två helt vanliga skoldagar har gått, inte gjort något speciellt vad jag kan minnas. Kommer ni ihåg att vi gjorde en mat-bucket list till mig förra veckan? Har nu börjat pricka av maträtter. Åt min första peanut butter jelly sandwich igår och det var riktigt gott! Hade biscuits and gravy till middag vilket är bröd/scones i en korvsås typ. Var gott, men brödet kunde lika gärna ha varit bredvid haha. Åt chicken pot pie idag och det är nog min nya favorit här borta. Kycklingpaj med grönsaker i och typ sås också? 

Ikväll var jag på en orkester- och körkonsert i skolan. Var en kort konsert men många av mina vänner är med där så det var kul att titta på. Fick lite flashback till våra konserter i högstadiet, vi var såklart bättre 9k ;) efter det åkte jag med mina vänner+deras mamma och köpte glass vilket var ett bra avslut på dagen! 

Stråkorkester

Kören (som jag var med i några veckor)


Homecoming

Lokal tid: 16.40
 
Har nu upplevt en av de mest amerikanska sakerna som finns: Homecoming. Började i måndags och fortsatte hela veckan med olika klädteman. I fredags var det GK day så alla hade på sig skolans tröjor och färger. På kvällen var det football game, som vi vann igen! 42-14 mot Puyallup! Var ungefär som de vanliga matcherna, bara mer folk. 
 
Igår vaknade jag ganska så tidigt och började städa mitt rum och badrummet. Åkte till Starbucks med min local coordinator och pratade om skolan och värdfamiljen. Hon övertalade mig till att try out for basketball season. Får se hur det går hahah.
 
Åkte hem igen och fortsatte med städningen. Nu undrar ni väl kanske varför jag gjorde det dagen för homecoming? Jo för alla tjejerna i min grupp kom över och vi hjälptes åt med att fixa oss inför dansen. Vi trodde det var lugnt med 2,5h innan killen+ fotografen kom, men när klockan var halv fyra var fortfarande inte alla klara haha. Stressigt men samtidigt väldigt roligt. Spelade musik, åt kakor och sminkade/fixade håret på varandra. När vi var klara var det dags att ta foton. Vi hade från början planerat att våra mammor skulle ta dem, men sen joinade en tysk utbytesstudent vår grupp och hans värdmamma är en fotograf så hon tog så sjukt snygga bilder. Så himla snällt av henne att göra det och vi fick alla bilder gratis!
 
Åkte mot restaurangen där vi mötte upp några av tjejernas dejter+ ett par tjejer till. Var så roligt och hade det hur bra som helt. Åt en supergod hamburgare, och lyckades med att INTE spilla något på min klänning! Success
 
Sen var det dags att åka till skolan där dansen hölls. Fick först vänta 20 minuter på att få komma in då de kollar allas ID, biljetter samt våra betyg. Har men 2+ F får man inte komma men folk försöker ändå så de har vakter vid dörren som kollar allt. Är inte så imponerad av dansen, det var inte det roligaste om man säger så. Grinding är i stort sett den enda "dansen" som dansas och musiken är inte direkt bra. De spelade dock Icona Pop så då blir man sådär patriotisk som man bara är när man är utomlands haha. Nej, dansen var inte speciellt kul men en amerikansk sak jag nu upplevt!
 
Prick 11 tändes alla lampor, och alla dekorationer revs ner. Jag skämtar inte, prick 11 när dansen slutade haha. Åkte hem till Kaitlins home där vi hade sleepover. Somnade nästan med en gång men det var mysigt ändå. Vaknade tidigt imorse då vi alla skulle till kyrkan haha.. Har bara tagit det lugnt sen dess, bakat chokladbollar som jag ska bjuda min vfamilj på när de kommer hem. En riktigt lyckad helg är vad jag har haft! 
 
De proffessionella bilderna är för stora för att publicera på bloggen tyvärr så ni får nöja er med bilder från min kamera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day 4+ earthquakes

Trodde att det här inlägget postades igår, men tydligen inte haha

Motsats till gårdagen, idag var det "Dress To Impress"

Jen, jag och Jen

Hade Earthquake Drill och var tvungna att gömma oss under borden i klassrummet. Har varit väldigt trött (läs: övertrött) så hade väldigt kul åt det här och eftersom i stort sätt alla tjejer hade klänning blev det extra kul när vi försökte få en bra position där vi inte visade allt hahah. Btw it's me and Avy in the picture 




Mina classes

Här kommer en beskrivning av mina klasser som jag tar, lite vad vi gör och så. Skolan börjar 7.30 och slutar 14.00. Alla lektioner är 50 minuter förutom 4th som är en timme och careers/study support som är 25 minuter. Lunchen är en halvtimme lång, 10.35-11-05. XC börjar 14.20 och håller på olika lång tid, men slutar oftast mellan 15.30 och 16.00. 
 
1st period: Advanced Algebra med Mr. Callison
Algebra som ni förstår. Nivån är ungefär som första året på natur, vi håller på att rita grafer, lösa ut y=Mx+b (y=kx+m i Sverige) osv. Inte speciellt svårt och det är skönt att bara behöva repetera det jag kan. Sitter med några tjejer som är helt ok, ganska så fjortis haha. Pratar mest med en av dem då hon är med i danslaget. Läraren är jättesnäll och är bra på att lära ut. Han älskar utbytesstudenter och ställer frågor lite då och då om Sverige vilket alltid är kul!
 
2nd period: Ceramics/pottery med Mrs. Alger
Älskar denna klass! Sitter med ett gäng härliga männikor, jobbar med lera och gör skålar osv. Ni har sett några av de sakerna jag har gjort och jag rekommenderar verkligen att ta denna klass om ni har chansen till det! Har aldrig drejat eller så innan men det är så avslappnande och kul, dessutom kan du göra saker du behöver! Har gjort en skål till mina ringar och en ljuslykta. Just nu håller jag på med en vas som jag verkligen hoppas blir bra! Har en bild på hur jag vill att den ska se ut, men det är ju ett proffs som gjort den så vi får se hur min blir i slutändan haha. 
 
2.5 period: Careers eller Study Support med Mr. Gillman eller Mrs. Alger 
På måndagar och tisdagar har vi careers vilket är en klass där man förbereder sig inför jobb och college. Vi ska under året göra volontärarbete minst 4 timmar och proa minst 4 timmar (efter skolan). Vi fyller i lappar om våra planer/mål ibland. Ganska onödig klass och för det mesta gör jag läxor eller pratar med människor.
 
Resten av veckan är det Study Support vilket betyder att man går till en lärare och får extra hjälp i det ämnet. Om man inte behöver hjälp kan man göra läxor eller som jag gör: fortsätta med leran haha. Är i samma klassrum som ceramics så de allra flesta jobbar bara på med sina projekt. 
 
3rd period: Marine Biology med Mrs. Stewart 
Marinbiologi. Tycker inte om denna klass speciellt mycket, men måste ha science... Vi gör labbar med vatten, pratar om jorden och kommer kanske snart prata om djuren i havet. Mycket ord, jobb och måste göra ganska mycket hemma. Har kompisar dock som gör det uthärdligt. Rekommenderar inte att ta science om du inte behöver eller älskar biologi etc. Finns roligare saker att göra
 
LUNCH 
Bästa tiden på dagen! Äter min lunch som jag tar med: macka, banan och smaksatt vatten (kommer skriva mer om det sen, men kort sagt vatten som smakar läsk<3). Får även pepperoni från Jennifers pizza haha, hon tycker inte om pepperoni men tar den pizzabit med mest så jag får den! Det här är den enda stunden på dagen jag träffar mina närmasta vänner och det är så kul! Vi pratar om allt möjligt, kollar på männikor och gör planer för veckan.
 
4th period: US Studies med Mrs. Rhoden 
Amerikansk historia som faktiskt inte är så tråkigt. Läraren är jättebra, älskar utbytesstudenter (vilket gör att jag älskar henne haha) och lär mig saker på lektionerna så jag inte behöver plugga inför prov! Vi varvar anteckningar med "lekar" så det inte blir långtråkigt. Har precis lärt känna två tjejer i klassen vilket gör att det är kul att gå dit!

5th period: Metals and Jewelry Design med Mrs. Buckle
En klass där vi gör smycken, om läraren hinner runt för att förklara hur man gör. Trevlig lärare men hon är inte speciellt bra på att lära ut. I stället för att ge instruktioner till hela klassen går hon runt bord för bord och gör allas smycken? Verkligen chill men tyvärr kom jag in sent så fick platsen som var över. Sitter med en kille med social nivå 0 och vi får inte byta platser. Så jobbar på med mitt och sen mobil. Kanske var roligare om jag hade vänner i klassen. 

6th period: Communication Arts with Mr. Gillman
Vanlig engelskaklass, som svenskan i Sverige. Vi har en textbok där vi läser en text varje dag och svarar på frågor/ skriver en miniuppsats. Ganska svår ibland med t.ex dikter, jag menar det är svårt att göra det på svenska och nu är det på engelska. Men läraren är awesome och jag har kompisar så det är en ganska kul klass. 

Där har ni mitt schema för den här terminen. Kommer inte ha Ceramics eller Jewelry nästa termin utan Culinary och en som jag inte valt än. Kaaaanske kommer byta ut Marine Biology också, får se om det blir bättre eller fortsätter vara svår och tråkig. Tips till alla blivande utbytesstudenter: Välj roliga klasser som ni tycker verkar intressanta och inte kan ta i Sverige. Och om något är svårt/tråkigt: Byt ut den


 
 
 

Skola och meet

Lokal tid: 20.19

Började dagen med late start som var lika skön som förra gången. Hade halvtimmeslektioner och en timmes careers för att halva skolan skrev PSAT. Under careers hade vi inget att göra så några elever+ läraren googlade och försökte komma på alla amerikanska mat- och efterrätter jag måste prova i år. Blev en lång en haha, men det var roligt. Älskar att lärarna här är så involverade i sina elever och hjälper till med saker som inte har mågot med skolan att göra alls!

Dagens tema för homecoming var work out wear så hade på mig mjukisbyxor, tränings-t-shirt och munkjacka. Första gången jag hade en sådan outfit i skolan, och den sista.. Jag och en kompis i Sverige har en regel att aldrig ha mjukisar i skolan, och jag tänker fortsätta följa den här haha

Fick sluta lite tidigare för vi hade ett XC meet en bit iväg. Åkte gula skolbussen i ca en timme för att komma till en golfbana (pappa, det är den där US Open ska spelas). Vädret var verkligen inte på vår sida, några minuter innan vi skulle börja började det ösregna och blåsa, och det var nog inte mer än 15 grader. Är väl inte jättekallt egentligen, förutom att vi måste springa i shorts och linne... Kom i mål tillslut, får veta tiden imorgon så vet inte om jag sprang snabbare än förra veckan. Firade med muffins och en väldigt excited (kommer inte på ett bra svenskt ord haha) busstur hem med tanke på att alla var trötta och frös haha. Nu är det dags för en varm dusch och sen Red Band Society med min värdfamilj!

Nästan hela laget på väg hem

Golfbanan låg vid en sjö, så det var väldigt fint

Work out wear




Twinning

Lokal tid: 21.31

Homecoming day 2: Twin Day. På bilden nedanför ser ni mina närmsta vänner här i USA som jag hittar på massa kul med. Tur att vi är ett jämt tal då det var twin day, så alla hade någon att vara med haha. Vi är alla rätt så lika eller hur? 

Jag, Kate, Melissa, Sophie, Amanda, Jennifer, Marie, Kaitlin, Bruna and Jen



Busy weekend

Lokal tid: 20.48
 
Var ledig från skolan i fredags så åkte med min vfamilj upp till Seattle. Började med en försenad födelsedagslunch för min vsyster. Efter maten åkte vi förbi ett stentroll som finns under en bro, den är jättestor och bara i sin hand håller den en bil! Fortsatte till "the mystic soda machine", en läskmaskin där man inte vet vad man får och ingen har någonsin sett den bli påfylld... Vi var såklart tvugna att prova den och jag fick en citronläsk som smakade ungefär som sprite. Rolig grej som var på min bucket list haha.
 
Åkte sedan till Science Center där vi kollade på en utställning "Believe it or not", där man fick se olika saker som var rätt så coola. Världens längsta man fanns där (som en docka, inte den riktiga..), miniatyrskulpturer som fick plats i nålhuvudet osv. Gick också in i en "regnskog" där det fanns fjärilar. De flög runt och man kunde se dem äta, och bara kolla på dem på nära håll.
 
På kvällen åkte vi vidare till Tacoma där vi mötte mina farföräldrar för att kolla på Shrek- the musical. Vi har säsongsbiljetter där så kommer åka dit fler gånger i år vilket är jättekul! Musikalen var rolig och lite annorlunda, inte som filmerna. 
 
I lördags åkte vi till Longview för att fira mina morföräldrars 50-års bröllopsdag. Vi åkte dit tidigt för att fixa i ordning salen och ta fram mat. Var riktigt mysigt med foton från alla år, min mormors bröllopsklänning med mera. Träffade massor med släktingar som var härliga, hoppas jag träffar dem snart igen!
 
Söndagen började med en skypedejt med Lissie som jag knappt pratat med sen jag åkte! Även fast det gått så lång tid kändes det som vanligt. Vi pratade på om USA, Sverige, skolan och allt som har hänt sedan jag åkte. Love you darling! Lite roligt var det också att jag faktiskt börjar tappa svenskan haha. Funkade bra men fastande ibland på ord och fraser, det betyder väl att jag börjar komma in Engelskan mer och mer!
 
Lång helg med massor att göra, men klagar inte har haft det så kul! 

Space Needle


Han håller precis på att sätta sig ner haha. Men ja, han är lika lång som måttstocken så man känner sig rätt så liten (och jag är då 176cm...)







 

Homecoming week

Denna vecka är det homecoming week i skolan! Varje dag har ett speciellt tema där man klär ut sig, och på fredag kommer vi ha pep rally under dagen och homecoming game på kvällen. På lördag är det bästa, homecoming dance! Vår dans har Disney-tema så varje dag är något från Disney och alla korridorer är dekorerade i olika filmer. T.ex är Junior Hall Nalle Puh, en korridor är Frozen och en Alice i Underlandet. 
 
Monday: "Mickey and Minnie Mouse"- Red, White and Black Clothes
Tuesday: "The Parent Trap"- Twin with Someone
Wednesday: "Hercules"- Workout Wear
Thursday: "Cinderella"- Dress to Impress
Friday: "Remeber the Titans"- GK DAY!
 

Bild från Mickey Mouse Day

En tjej jag inte känner haha, Jen, jag och Sophie

Fler ställen där jag uppdaterar

Tänker göra lite reklam för mig själv haha. Om du vill se mer av mitt år eller ställa frågor etc kan du kolla in dessa ställen:

Instagram: louise_anna
Snapchat: louise_eklund
Kik: louiseeken 
Facebook: Louise Eklund  






XC meet

Lokal tid: 22.14

Sprang mitt första meet idag! Fick jätteont i vaderna mitt under loppet så var tvungen att halta/gå ett tag, men för det mesta sprang jag! Var helt slut när jag kom i mål men jäklar vad stolt jag är! 5km är en lång sträcka för en som i vanliga fall inte springer alls så bara att komma i mål var underbart! Sluttiden blev 30min 50s vilket jag är nöjd över och jag kom inte sist! Älskar hur coach och de skadade hejade på under loppet och de andra när jag sprang i mål. Riktig laganda och alla var så peppande och gav varandra beröm.Efteråt firade vi med muffins och andra godsaker som smakade extra gott efter loppet. Är nästan peppad för nästa vecka då vi har ett till meet haha. 


Me and Amber after I had finished the race! Hon är skadad och får inte springa men hejade på som bara den <3

Fika!!




Last couple of days

Lokal tid: 21.38

I söndags var det kyrkan som vanligt men efter det åkte vi till Tacoma för det årliga Hunger Walk. Man går runt en sjö tre gånger vilket blir 5km för att samla in pengar/ få upp ögonen för att det är så många som är hungriga i vårt samhälle. Vi var nog tvåhundra personer som gick och vi var några stycken från kyrkan som gick tillsammans. Innan och efter var vi i en park där det fanns gratis mat (a bit ironic), ansiktsmålning, musik mm. Härlig dag med 22 grader sol och en trevlig promenad!

I skolan börjar vi göra oss redo för homecoming som är nästa vecka. Under veckan kommer man klä ut sig i olika teman, på fredagen är det the homecoming game och på lördagen är det the dance. Vad det blir får ni se nästa vecka!

Idag fyller min värdsyster 12 år och det firades med middag på en italiensk restaurang och glass efter körrepet. Åt tillsammans med mina vfarföräldrar vilket var kul, de är så roliga och mysiga!

Är väldigt nervös just nu för jag ska springa mitt första meet (tävling) i XC imorgon. 5k är det och jag kan max springa 2,5 så det ska bli intressant att se hur det går. Är nervös för att springa vilse också haha. Längtar tills morgondagen är över helt enkelt









Shopping och kanelbullar

Lokal tid: 23.07
 
Blev inget sleepover igår utan en kväll med vänner i stället. Åt pizza, godis, skrattade, sjöng, dansade och pratade i timmar. Det var riktigt härligt och jag är så glad att jag har lärt känna dessa tjejer! Träffade dem+ några till idag igen för homecoming dress shopping! Gick till massor av butiker och hittade tillslut min klänning. Blev ingen jättefancy men en snygg klänning som jag fasktiskt kan använda vid fler tillfällen. Hur den ser ut får ni se om två veckor då själva dansen är, ååååh vad jag är excited! Kommer gå i en grupp med både killar och tjejer, några är dejter och några är bara vänner och det ska bli galet kul! Fixa sig med tjejerna, ta hundratals bilder, restaurang och såklart dansen! 
 
Hittade lite andra saker också när vi shoppade, en vardagsklänning, ett par mönstrade byxor (är kär i sådana, kommer definivt köpa flera!), ett läppstift och två par skor. Ännu en gång blir jag förvånad över hur billigt allt är i USA. 800 kr för ALLT! Seriously, i Sverige skulle bara klänningen kosta 500 kr... Kommer vara så himla snål när jag kommer hem haha. Efter shoppingen åkte jag, Kaitlin och Melissa till Menchies och åt froyo <333 De hade helt nya smaker och hade verkligen ångest över att välja. Önskar jag kunde gå dit varje dag så jag hinner smaka alla innan de byter! 
 
Idag är det ju kanelbullens dag och det får man inte missa, även fast man är i USA! Min värdpappa var så duktigt och bakade bullar igår medan vi var i skolan och de smakade riktigt bra! Har bestämt mig för att fira de allra flesta matdagar som Sverige har, i alla fall de goda. Tycker inte äggets dag är så viktig, men kladdkakans dag ska firas (tre veckor kvar för den som undrar)! 
 
Amanda, Jennifer, Kate and me. Senare kom även Katilin och Jennifer #2. Jag och Kate fick också äkta 
american cupcakes med funfetti and a cherry on top 
 
Var ju tvungen när vi var på Menchies haha
 
 
Nej jag har inte så breda höfter, hade ingen bättre galge bara haha
 
Vardagsklänningen jag köpte. Älskar att man ena dagen har klänning i skolan och andra byxor och munkjacka!
 
Höstskor och ballerinaskor. Är du nöjd nu mamma, ett par svarta bellerina haha  
 
Kanelbulle <3

Efter regn kommer solsken

Lokal tid: 15.57

Skrev en uppsats i våras om att lämna tryggheten. I slutet hade jag skrivit det här: 

"Men efter man tvingat sig själv att stanna kvar och tagit sig igenom den jobbiga perioden inser man att man lyckades! Så småningom blir det okända till vardag och innan du vet ordet av är det nya livet den nya tryggheten"

Kännes som en bra påminnelse för alla som har det jobbigt just nu eller längtar hem. Det blir alltid bättre och när vi tänker tillbaka på det kommer vi känna oss så otroligt starka som tog oss igenom det. Det gäller inte bara utbytesår utan även i det "vanliga" livet. Lite peppning till den som behöver det såhär en fredag/ lördag haha

Härlig dag

Lokal tid: 21.52

Härlig dag med massa skratt under lektioner, lunchen och practice. Kommit närmare mina vänner och det känns underbart! Efter XC åkte jag, Brook och Amanda till Starbucks, var riktigt mysigt och så nära en fika jag kommit sedan jag lämnade Sverige. Provade en pumpkin spice frappochino, inte jättegod så kommer fortsätta prova olika drycker där. Kaffe är ju inte min favorit men frappochino är typ milkshake vilket är jättegott! Pratade om skolan, Brook som är hemskolad (men tränar med oss), filmer, böcker och mycket annat. Var riktigt kul och vi kommer definitivt göra om det igen snart. 

Nu ikväll har jag bara tagit det lugnt och bakat cupcakes till min värdsysters kalas. Hon, hennes vänner och mina värdföräldrar åker iväg till ett ställe i helgen där de ska göra någon magisak och bada. Hade egentligen tänkt följa med men på lördag ska jag och några tjejer handla klänningar till homecoming så missar det tyvärr. Dock börjar roligheterna redan imorgon då några av dem kommer hit och ska sova över! Blir nog en kväll/natt med mycket skratt om jag känner oss rätt!

Hade lite bilder att dela med er men appen verkar ha uppdaterats och jag vet inte hur man laddar upp dem... Ni får se dem i helgen i stället! Kramar

Careers fair

Lokal tid: 21.33

Lite annorlunda dag i skolan med halvtimmes lektioner och annan lunch. Anledningen var att det var careers fair där du under två timmar har careers. I den klassen förbereder vi oss för vår framtid med jobb/college/militären osv. Idag fick vi dessutom gå till the gym där ett tjugotal universitet och colleges representerades och gav information om kurser och allt vad man ville veta. För de allra flesta är det här viktigt då de börjar college om ett/två år, men för en utbytesstudent är det rätt ointressant. Jag har visserligen funderat på att plugga i USA efter jag slutat gymnasiet men det ändrades idag. Kollade priser och frågade om de hade stipendier för utländska elever. Trots det kostar det flera hundra tusen kronor, så mamma och pappa, ni kan pusta ut, det blir Uppsala för mig haha. Tacka vet jag Sverige med gratis skola, det är faktiskt en jättebra grej eftersom alla då har chansen att plugga vidare. 

Gick runt där ett tag och när vi kom tillbaka till klassrummet hade vi inget att göra så gjorde klart lite läxor och pratade med några människor. Eftersom alla lektioner var korta fick vi inte mycket gjort men det var skönt som omväxling. 

Hade 3rd lunch idag också (har 1st i vanliga fall) så satt med nya personer som var riktigt härliga. Pratade om allt och inget och det visade sig att vi hade några lektioner tillsammans. Tyvärr de där vi har bestämda platser men kan ju träffas lite innan lektionen börjar. 

Careers fair


Min smyckesskål är äntligen klar, jippi!  


Ett av de ställen där vi har XC, frontier park 




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu