Break!!

Lokal tid: 23.59

Kort vecka i skolan och äntligen är det lov! Helt vanliga lektioner där jag räknat mattetal, byggt med lera, labbat med alger, färglagt kartor, gjort ett halsband som kommer bli en julgrans ornament och läst om häxor. Handlat mat inför Thanksgiving samt ätit underbart goda pannkakor och druckit den bästa varma chokladen på the original pancake house och körrep gjorde vi igår. 

Idag gick jag för andra gången till swing club och Jennifer följde med också vilket var jättekul! Pratade lite mer med folk och försökte vara den person jag är med mina bästa vänner (inte blyg utan crazy det vill säga haha). Orkade inte vänta på bussen efter så bestämde mig för att vara så oamerikansk det går, och GICK hem! Var skönt, en ganska lång promenad men vad gör det? Ally kom hem så pratat med henne ikväll och catched up på några avsnitt av revenge samt Red Band Society med hela familjen. 

Fick även reda på att de som ska göra track i vår kan vara med på konditionsträning måndag-torsdag efter skolan, så det är vad jag kommer göra nu! Är så himla peppad på träning och i stort sett samma personer från XC kommer vara där tror jag. Träffat nästan inga i skolan så det ska bli så kul att umgås igen!!

Två bilder från helgens early thanksgiving. Första på Anna (vsyster) och andra på mig och Sandi (vmamma)




Arsenic and Old Lace

Lokal tid: 06.10
 
I torsdags hade skolans fall play premiär! Då jag känner ca 85% av de som var med (alla mina vänner här borta basically haha) gick jag ju såklart! Det var en rolig men konstig play (teater/pjäs låter jättekonstigt..., usch för svenska haha) som handlade om två gamla damer som dödar ensamma män då de tycker det är snällt. Deras nephew får reda på det och sen går det bara utför haha. Alla var så duktiga, speciellt Bruna som inte har engelska som förstaspråk men ändå lyckades framföra sina lines och agera! Var så stolt över dem, de har jobbat för detta under flera månader och extra mycket den senaste veckan, stannat till skolan till 21/22 på kvällarna! Sjukt bra gjort av dem! 
 
 
 
 
Bruna
Sophie, Kate, Bruna, jag och Kaitlin
Kate, Bruna och jag. Love these girls <3

GO GK

GK VANN QUARTERFINALS OCH HAR FÖR FÖRSTA GÅNGEN GÅTT VIDARE TILL SEMIFINALS!! DET ÄR SÅ HIMLA GALET OCH UNDERBART! OM VI VINNER NÄSTA GAME GÅR VI VIDARE TILL FINALEN!! GO GK, GO GK GO!!
 
Fick sluta 10 minuter tidigare för att ha en "send off" för alla personer i skolan som gått vidare till/ tävlat i state. Två killar från mitt XC-lag, några simmare osv. Höjdpunken var ju såklart footballkillarna! De fick springa ner för trapporna där cheerleaders+ dansare stod, några slagverkare spelade och skolan hejade på. Det är sånt här som får mig att älska Amerikaner och den amerikanska skolan!
 
 
 

Veckan som gått

Lokal tid: 19.06
 
Bestämde mig i tisdags för att inte fortsätta med basketen. Det var inte tillräckligt kul och jag kände att basket inte är min grej. Var ett ganska svårt bestlut för samtidigt som jag inte vill göra något som inte känns bra/kul så missar jag en chans att lära känna männikor. Mådde faktiskt dåligt över att bestämma mig men tillslut gick jag på magkänslan som sa "sluta". I stället har jag nu kollat runt efter lite klubbar som skolan har, och hittade två stycken som kan vara roliga. Finns säkert fler, måste bara veta när och var de träffas haha. I onsdags efter skolan gick jag till swing club som är en klubb för swingdans! Har dansat basically hela livet och framförallt swingdanser så det var riktigt kul! Roliga männsikor som jag började lära känna lite grann, och förhoppningsvis kanske några blivande vänner! De var väldigt öppna och dansade i över en timme, skrattade en hel del och försökte vara så öppen jag kunde! Kommer definitivt gå dit fler gånger!!
 
I torsdags var jag med i fashion club. Inte det första jag hade tänkt joina, men det är under study support i samma klassrum som lektionen innan, så i stället för att gå till the commons och ha tråkigt (man får inte prata med någon) så stannade jag kvar. Denna gång var det en kvinna från något modecollege som berättade om olika yrken inom mode, colleget och liknande. I framtiden tror jag vi kommer göra saker att sälja och i vår kommer vi ha en modeshow! 
 
Igår fredag följde Kate med mig hem och vi satt och pratade i timmar. Hon är också en utbytesstudent så det blev mycket om värdfamiljer, våra hemländer men även om killar, skolan osv haha. Fick strömavbrott några gånger vilket var lite roligt av någon anledning. När man är trött blir allt kul... På kvällen åt jag och vpappa dinner, han bakade pepparkakor och när min vmamma kom hem tittade vi på film. Mysig fredag helt enkelt.
 
Idag tog jag det lugnt på förmiddagen och vid två-tiden kom Jada och hämtade mig. Vi åkte till the mall och åt lunch, shoppade lite och fick makeovers. JCPenney har en sephora inside där de visar hur man använder make up. I vanliga fall visar de en grej, till exempel ögonskugga, läppar etc men jag fick eyeliner, foundation, puder, läppstift, hela köret haha. Vet inte varför, tror kvinnan ville att jag skulle rekommendera henne för något? Köpte i alla fall ett läppstift och skrev upp namnen på det andra så jag kan köpa det under black friday! Kände mig rikigt söt när jag gick därifån haha
 
Imorgon åker vi till Longview för en tidigt thanksgiving-middag med vänner och familj till mina vmorföräldrar. Mer om det imorgon eller nästa vecka dock! 
 
Randal and I
Jazmine and I
 
Kaitlin, jag och Jennifer. Aren't we beautiful haha
 

Tips!

Har några inlägg på gång från denna vecka, måste bara ta mig tid att skriva dem! Som ni kanske märkt så uppdaterar jag inte bloggen så ofta och det finns flera anledningar till det, bland dem är idétorka. Jag kan skriva om mina dagar, men grejen är att de ser ganska så lika ut för det mesta och det blir inte så kul att läsa. Vad vill ni att jag ska skriva om? Skillnader USA/Sverige, hemlängtan, skola, värdfamilj? Skriv jättegärna en kommentar om vad som är intressant för er, och om ni har några frågor så ställ dem på en gång! 

Puss och kram

Celebrity

Lokal tid: 20.24
 
Som jag har skrivit tidigare blev min jewelry class utvald till att göra christmas ornaments till the state capital's christmas tree. Vi blev även filmade, och jag intervjuad. Nu är filmen klar och har publicerats på olika hemsidor, bla youtube. Det roliga (eller skämmiga) är att den dessutom visades på tv igår! Så nu har tusentals(?) personer sett mig och hört min fina svengelska... Lite coolt ändå, lilla svensken var på amerikansk tv whoop. 
  
Enjoy haha!
 

Try outs

Lokal tid: 20.21

Idag började winter sports season och jag, en av världens mest bollrädda person, signade upp för basket. Eftersom det är fler tjejer än som behövs har vi nu tre dagar try outs och på torsdag får vi reda på vilka som kommit med. Det är tre lag och vi är kanske 35-40 tjejer som vill vara med, vilket jag tror är mycket? Första träningen var i alla fall idag och vi körde stationsträningar med dribbling, skott och passningar om vartannat. Mellan varven körde vi även konditionsträning med sprints typ som idioten. Måste säga att springdelen basically var det enda som gick bra haha. Har bara tränat basket på idrotten i skolan så har inte så mycket erfarenhet. Tjejerna var dock väldigt snälla och då 75% har varit med tidigare gav de tips och hejade på mycket! Vi får se om mina försök leder någon vart eller om jag blir cut off. Helt ärligt spelar det ingen större roll, jag gör det mest för att träffa personer och ha något att göra om dagarna. Är mer peppad för spring season då jag ska köra track. Om jag inte kommer med blir det gym med Kate, swing club och kanske någon mer club om det finns någon rolig! Hoppas såklart mest på att komma med i ett av lagen!

När jag kom hem hade min vmamma en överraskning, efterrätt! Hon hade ätit lunch i Seattle med min vsyster på ett skandinaviskt bageri och köpt med sig norska wienerbröd! Som svenska fast med en vaniljfyllning och chokladglasyr, väldigt goda och speciellt efter en hård träning! 

Matkoma och shopping

Lokal tid: 21.42

I lördags åkte vi till Camano Island där en vän till min vfamilj bor som fyllde 60 år. Träffade nya människor, mina farföräldrar och nära vänner till familjen. De som var värdar är alla hobbykockar så maten var definitivt inget att klaga på! Dumplings, ostar, vitlöksbröd till förrätt, grytor, sallader och lasagne till varmrätt och till efterrätt var det äppelpaj, bread pudding, brownies och en caramel rum sauce som jag skulle kunna hälla i mig haha. Gick nog upp 5 kg bara under den dagen. Från huset hade vi en utsikt över en sjö och med alla berg i bakgrunder var det helt magiskt! Vädret var perfekt och när solnedgången kom blev det bara vackrare! 

Idag började vi i kyrkan och sen åkte vi till en läkarmottagning då jag behövde en sport physical för basketen. Väntade i två timmar och undersökningen tog 10 minuter... Var vrålhungrig efter det så vi åkte till the mall och åt lunch. Letade runt efter en vinterjacka som jag tillslut hittade på macy's! Veckan har varit roligt kall och jag som bara hade en regnjacka har fryst mycket. Nu ska det bli varmare igen (precis när man köper en jacka), men ändå bra att ha en om det blir kallt. Passade på att fixa naglarna när vi var där, bara en vanlig manikyr men man ska ju skämma bort sig ibland! 

Måste passa på att skryta lite och säga att GK vann andra play offen i lördags! En till och om vi vinner den går vi vidare till State!!!!! 









XC banquet

Lokal tid: 21.16

Ikväll hade vi en "bankett" med XC-laget som avslutning för säsongen. Diplom och priser delades ut, bilder från träningar och meet visades och massor med fika var det. Familjer var välkomna också, så min vmamma och syster kom vilket var väldigt kul! Träffade alla från laget också såklart och eftersom sista träningen var för två veckor sen var det kul att se alla igen. Speciellt Brooke då hon är home schooled! Nästa vecka är det try outs för basketball som jag är lite nervös över, men hoppas det går bra! 


Almost all girls on the team: Jordan, Amanda, Mao, Brooke, Jaycee, Hannah, Amber (aka those hammies), Hailey and I


Köpte skolmat för fösta gången idag! Chicken wrap som var riktigt god och massor med grönsaker/frukt. Trodde inte de hade det, grönsaker dvs, då mina kompisar aldrig äter det haha. Kommer dock fortsätta ta med egen mat då det kostar $3 (21kr) per dag... 

Helgen

Lokal tid: 20.52

Efter skolan i fredags åkte jag hem till en kompis och hung out. Vi gjorde mac&cheese, kollade på film och lekte med hans lillebror. Pratade lite om allt möjligt, och bara tog det lugnt. På kvällen åkte vi till första play off matchen, som GK såklart vann! Det betyder att vi går vidare till andra playoff och är ett steg närmare att bli Champions!! Stannade bara 1st quarter för det var så kallt och jag var trött haha. Mina systrar hämtade mig och vi åkte och köpte froyo, sen åkte vi hem och kollade på film.

Lördag gick vi på bio och såg the Maze Runner som var så himla bra!! Var den första bra ya filmen på länge, hoppas verkligen de gör fortsättningarna! Det var en tidig visning så efter åkte vi till parken och promenerade med hunden och sen åkte vi hem och gjorde middag. Bakade en kladdkaka också eftersom det var kladdkakans dag i fredags! Tror mina systrar tyckte om den så blir att göra en till när mina vföräldrar kommer hem. 

Idag var vi först i kyrkan, sen har jag mest bara pluggat och slappat hela dagen. Blev en spontanskype med min bror vilket var kul, vi har inte pratat på typ två månader! Nu ikväll har vi spelat spel och snart måste jag gå och lägga mig eftersom det är skola igen imorgon. Som tur är är det en kortvecka med 3,5 dagar (ledig på tisdag, late start på onsdag)! Snart Thanksgiving break också, tagga!

Måste såklart säga GRATTIS PÅ FARS DAG VÄRLDENS BÄSTA PAPPA! Är så glad att jag har dig, vi får fira dagen i juni i stället haha! 

Jag och min lillasyster byggde ett fort där vi också har sovit två nätter! Väldigt mysigt och varmt! 





Early release

Lokal tid: 18.48

Hade halvdag i skolan vilket betydde att jag var där 7.30-10.05!! Varje lektion var tjugo minuter och vi gjorde i stort sett ingenting, hur skönt? Skulle egentligen varit med en kompis efter men tyvärr blev det inställt så jag åkte hem och har läst/ kollat på tv hela dagen. Var ganska mysigt egentligen, bara ta det lugnt och inte ha några läxor att tänka på. Eller hade en läxa; att göra en plankton. De är växter eller djur som lever i vattnet och sjunger sakta för att inte dö. Har experimenterat lite under kvällen och mitt resultat blev kalaspuffar wrapped i hushållspapper med ett ansikte fastklistrat. Nivån i den amerikanska skolan är hög förstår ni...;) 

Imorgon ska vi ha någon assembly under 6th period, men annars är det en vanlig dag. Mina värdföräldrar åker på semester så jag och min vsyster kommer ha en vecka tillsammans med vår körledare och andra vsyster, ska bli så roligt! Myskvällar med film, pizza och allt möjligt. 

Btw anledningen till att vi hade halvdag var att 1st quarter är slut och vi får våra quarter grades. Gissa vem som bara har A? Måste påpeka att jag endast gjort mina läxor, inte pluggat alls inför prov. Nivån på skolan här (igen)... Love it, men kommer antagligen bli chockad när jag är tillbaka i Sverige haha

My plankton ^^ 




Pictures from today

Lokal tid: 21.28


Fick äntligen ta hem min coil pot!!

Jen, me and Kaitlin during lunch. Aren't we gorgeous?

Went to SubZero where they make your ice cream with Nitrogen. Better than froyo which I never thought I would say haha




Keep calm and BEAT BETHEL

Lokal tid: 23.08

Igår kunde ha varit säsongens sista football game, om det inte vore för att VI KICKED SOME BETHEL BUT! Som ni kanske försår är de vår rival school och att vinna en match mot sina rivaler är pretty big. Stämningen var på topp och publiken var galen, vi sjöng och skrek som aldrig förr. Det är vid sådana tillfällen jag är extra glad över att vara i USA, skulle aldrig upplevt något sånt här i Sverige. Lite nervös var jag innan då det gick ett rykte om att någon skulle börja skjuta folk...MEN det var bara ett rykte och det ända som hände var att vi buade åt varandra haha. 34-13 slutade det med och vi har gått vidare till första play off av tre. Tror att man blir the champion om man vinner de, är inte säker. Efter matchen åkte jag, Kaitlin och Kate hem till Melissa och sov över. Sov i hennes vardagsrum som hade en öppen spis <33 



Aren't Jen and I just too cute?

Kate and I

When the last second ended and we had officially won!

Jag, Kate, Jen, Melissa, Sophie and Kaitlin


Band section 


Under några minuter var det så dimmigt att vi inte ens såg andra sidan! Var lite creepy faktiskt, men är det halloween så är det haha

 

IKEA

Lokal tid: 19.38

Att något så enkelt som att åka till en affär kan göra en så glad! Nu var det ju inte vilken affär som helst, utan IKEA, men ändå. Gick runt och kollade på alla svenska namn och bokstäver, såg alla möbler vi har hemma och köpte på mig ett lager svensk mat. Blev marabou, julmust, knäckebröd, vaniljsås och prinskorv bland annat. Vi ska dit innan jul också och då blir det mer julmust och pepparkakshus! Åt såklart köttbullar till middag och lingondricka! Avslutade besöket med mjukglass vilket jag inte kan klaga på heller! 








RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu