Christmas Day

Klockan nio samlades vi alla inne i mina vföräldrars sovrum. Anna, Ally och jag hade såklart våra grammie jammies på oss, vilket är en tradition hos många familjer i USA. Våra stockings stod ovanpå den öppna spisen, även hunden och katten hade en! I min låg godis, en julskiva med amerikanska julsånger och gossestrumpor. Vi satt alla där på golvet, i våra pyjamaser och lyssnade på julmusik.
 
Efter strumporna var det dags för frukost. Vi åt gifflar från IKEA, ägg och mandariner. Min underbara vmamma hade dessutom köpt risgrynsgröt som hon överraskade mig med, ingen jul utan tomtegröt ju! Smakade jättebra, precis som i Sverige (inte lika god som den jag brukar äta till frukost, men godare än risifrutti). Sandi och mina vsystrar åt en tugga var men tyckte inte om det haha, Eric åt dock med lika god aptit som jag. Farmor åt en senare på dagen och älskade det också, måste vara det svenska blodet i oss...
 
I mottsats till Sverige öppnar man julklappar efter frukost, tänker inte klaga dock för det är inte kul att vänta till sju på kvällen haha. Fick så fina julklappar från mina vföräldrar, Anna, Ally och min svenska familj, kunde verkligen inte önska mig något mer. Trodde inte jag skulle få så många paket som jag fick, kände mig nästan lite bortskämd. I mina paket låg kläder, träningskläder (kompensation för allt godis ni skickade mamma/pappa/marcus?;) ), smycken, white board-pennor, mer gossestrumpor, sjal, vantar, godis, nötter (min vfamilj känner mig så väl haha), anteckningbok och böcker. Min vfamilj hade köpt en riktigt cool sak INNAN jag kom, precis när de hade "fått" mig. De hade varit på semester och träffat författaren av Game of Thrones, och köpt en signerad kopia av första boken!!! Jag har alltså en bok med George R.R Martin's autograf i! Så himla glad för den presenten!! Är så himla tacksam för att jag har två familjer som är så himla bra, hur många kan säga en sån sak liksom? 
 
Efter alla paket var öppnade fick vi skynda oss att byta om och ta fram mat till festen vi skulle ha. Vänner, kusiner, avlägsna släktingar, många människor kom över för mat, julklappsbyte och en trevlig stund tillsammans. Jag hade nästan träffat alla förut, men även de nya var lika underbara som alla andra. Skrattet var alltid nära, och det kunde inte ha blivit mycket bättre. Julklappsbytet hade drinktema, och även fast det mesta var alkohol fick jag tillslut chailatte vilket jag är mer än nöjd med! De flesta stannade till ungefär sju, och då satt vi bara i sofforna och tog det lugnt. Ally och jag satt och pratade en lång stund, sen joinade de andra i familjen och vi hade det kul tillsammans.
 
De sa innan vi åkte att julen skulle vara den jobbigaste tiden på året, men jag har haft sån tur och inte längtat hem en gång. Jag saknar min familj, men jag har inte längtat hem och jag vet ju att jag kommer fira resten av mina jular hemma så det var kul att uppleva något annat i år. Känns som jag borde ha längtat hem mer, men samtidigt betyder det ju att jag har det bra här i USA, och jag vet att min familj hemma i Sverige finns kvar. Jag skypade med dem också, så helt utan dem har jag inte varit. Nu är snart ett nytt år och jag är riktigt peppad på allt som kommer hända! 
 
 
Anna 
 
Sandi, Ally, Anna och jag
 
Ally 
 
Några av mina julklappar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu