Work Shadow

I min skola måste man varje år (eller bara i år för min del) bidra till samhället genom att ha 4h samhällstjänst och 4h work shadowing=prao. Nu är jag klar med båda, yay! Hjälpte min vmamma att städa kyrkan några gånger vilket räknades som samhällstjänst och idag var jag en hel dag i Seattle med en familjevän. 
 
Han heter Winslow och jobbar på KSTW-TV/ CW11 vilket är en lokal tv-station som ägs av CW (har Arrow, Gossip Girl, Supernatural mm). Eftersom han jobbar i Seattle blev det att gå upp väldigt tidigt, 5.30, vilket inte är så uppskattat under ett lov men men. Vi åkte bil dit och konstigt nog var det ingen rusningstrafik alls så vi var framme tidigt. Nu började det roliga. Vi åkte till en annan TV-station som är större och där fick jag se när de sände live-nyheter. Satt i studion bakom kamerorna och fick se hur allt gick till och pratade med nyhetsankarna eller vad det heter. Var hur coolt som helst och det var inte alls som jag hade trott att det skulle vara. Väderbilderna man ser i TV är egentligen en green screen och den som har vädret måste kolla på en liten skärm för att veta vad de pekar på haha. Det var också kul att se hur de hade sina "tv-ansikten/röster" och när kameran stängdes av blev de helt annorlunda. De satt och skrattade och skämtade ena sekunden, och när nedräkningen kom till 0 blev de helt seriösa och berättade om flygkrasher. 
 
När vi åkte tillbaka till vår studio fick jag sitta med Winslow som redigerar reklam och klipp. Det är sjukt mycket arbete som ligger bakom bara några sekunder i rutan! När han var tvungen att göra tråkjobb fick jag se första avsnittet på två serier som inte har börjat sändas än! Hur coolt som helst, två helt nya serier som kommer komma ut under våren och jag har redan sett första avsnittet haha. Vet vad jag kommer kolla på snart...en av serierna var superbra!
 
Kom inte hem förrän vid sju så det blev en riktigt lång dag, men det var också en riktigt rolig dag! Nu måste jag bara skriva en rapport om det...buuu. Hur som helst, nyårsafton imorgon och jag är excited. Har inga speciella planer men ska äta prinsesstårta som vi köpte på IKEA igår (japp, jag var där igen haha). Om vi inte hörs innan dess, gott nytt år Sverige! 

Random bild från datarummet 


Där vi såg inspelningen 


MJ (väderkvinnan), jag och Winslow. Kanske min nya karriär haha

 
 

Pajama day

Idag har varit en riktig slappardag, en perfekt sådan också. Vaknade vid halv elva och låg kvar i sängen nästan en timme. Efter frukosten läste jag i flera timmar med en kort paus för lunch. Chattade en snabbis med mamma och Sebastian och sedan läste jag klart boken (välkommen till LA, baby. Tack mamma, pappa och Marcus). Jag och Ally kollade på en romantisk komedi och sedan spelade jag spel med hela familjen under kvällen. Inte gjort något ansträngande och jag har inte tagit av mig min pyjamas. Glamorous I know, men efter flera busy days var det välbehövligt

Christmas Day

Klockan nio samlades vi alla inne i mina vföräldrars sovrum. Anna, Ally och jag hade såklart våra grammie jammies på oss, vilket är en tradition hos många familjer i USA. Våra stockings stod ovanpå den öppna spisen, även hunden och katten hade en! I min låg godis, en julskiva med amerikanska julsånger och gossestrumpor. Vi satt alla där på golvet, i våra pyjamaser och lyssnade på julmusik.
 
Efter strumporna var det dags för frukost. Vi åt gifflar från IKEA, ägg och mandariner. Min underbara vmamma hade dessutom köpt risgrynsgröt som hon överraskade mig med, ingen jul utan tomtegröt ju! Smakade jättebra, precis som i Sverige (inte lika god som den jag brukar äta till frukost, men godare än risifrutti). Sandi och mina vsystrar åt en tugga var men tyckte inte om det haha, Eric åt dock med lika god aptit som jag. Farmor åt en senare på dagen och älskade det också, måste vara det svenska blodet i oss...
 
I mottsats till Sverige öppnar man julklappar efter frukost, tänker inte klaga dock för det är inte kul att vänta till sju på kvällen haha. Fick så fina julklappar från mina vföräldrar, Anna, Ally och min svenska familj, kunde verkligen inte önska mig något mer. Trodde inte jag skulle få så många paket som jag fick, kände mig nästan lite bortskämd. I mina paket låg kläder, träningskläder (kompensation för allt godis ni skickade mamma/pappa/marcus?;) ), smycken, white board-pennor, mer gossestrumpor, sjal, vantar, godis, nötter (min vfamilj känner mig så väl haha), anteckningbok och böcker. Min vfamilj hade köpt en riktigt cool sak INNAN jag kom, precis när de hade "fått" mig. De hade varit på semester och träffat författaren av Game of Thrones, och köpt en signerad kopia av första boken!!! Jag har alltså en bok med George R.R Martin's autograf i! Så himla glad för den presenten!! Är så himla tacksam för att jag har två familjer som är så himla bra, hur många kan säga en sån sak liksom? 
 
Efter alla paket var öppnade fick vi skynda oss att byta om och ta fram mat till festen vi skulle ha. Vänner, kusiner, avlägsna släktingar, många människor kom över för mat, julklappsbyte och en trevlig stund tillsammans. Jag hade nästan träffat alla förut, men även de nya var lika underbara som alla andra. Skrattet var alltid nära, och det kunde inte ha blivit mycket bättre. Julklappsbytet hade drinktema, och även fast det mesta var alkohol fick jag tillslut chailatte vilket jag är mer än nöjd med! De flesta stannade till ungefär sju, och då satt vi bara i sofforna och tog det lugnt. Ally och jag satt och pratade en lång stund, sen joinade de andra i familjen och vi hade det kul tillsammans.
 
De sa innan vi åkte att julen skulle vara den jobbigaste tiden på året, men jag har haft sån tur och inte längtat hem en gång. Jag saknar min familj, men jag har inte längtat hem och jag vet ju att jag kommer fira resten av mina jular hemma så det var kul att uppleva något annat i år. Känns som jag borde ha längtat hem mer, men samtidigt betyder det ju att jag har det bra här i USA, och jag vet att min familj hemma i Sverige finns kvar. Jag skypade med dem också, så helt utan dem har jag inte varit. Nu är snart ett nytt år och jag är riktigt peppad på allt som kommer hända! 
 
 
Anna 
 
Sandi, Ally, Anna och jag
 
Ally 
 
Några av mina julklappar

Julafton

De flesta amerikanska familjer firar inte julafton speciellt mycket, det är ungefär som den 23e i Sverige. Som tur är har min värdfamilj svenska rötter, och även fast det inte blev en "vanlig" julafton firade vi den. Vaknade väl vid halv nio-tiden och åt en helt vanlig frukost. Det var meningen att vi skulle få gäster vid tio men alla fick förhinder/dök aldrig upp haha så det blev bara min vfamilj+farmor/farfar hela dagen (vilket var väldigt kul ändå!!). Jag fick uppleva en helt ny tradition vilket är att göra lefse, ett norskt tunnbröd gjort på potatis. Degen består av bland annat potatismos, mjöl, smör och socker so blandas och kavlas ut till tunna bitar. Sedan gräddas de på en supervarm stekplatta någon minut för att senare ätas med smör eller kanelsocker. Det var väldigt kul att göra, och jag var rätt duktig om jag får säga det själv haha. Jag kommer definitvt försöka göra det hemma nästa år!
 
Vi slutade upp med (heter det så? End up with i alla fall) ca 100 tunnbröd och har gett bort ganska många. Försöker dock bli av med flera hahah. Efter alla var paketerade och klara tog vi en paus/nap medan Ally och farfar gick ut med hundarna. När de kom hem åt vi julmiddagen som var väldigt svensk. Köttbullar, potatismos, brunsås, lingonsylt och julmust, samt green beans och lefse såklart. Mumsigt!!
 
Efter maten fick vi öppna några paket, resten sparas till juldagen. Fick läppsyl och nagelsalva från min vfaster+familj i New Mexico och pengar och en scarf från farmor och farfar. Så gulliga de är! 
 
Vid halv sju åkte vi mot kyrkan för gudtjänst vilket var ännu mysigare än vanligt. Vi var 173 personer packade i en liten kyrksal, men det märktes knappt av. Julsånger, sagor, bibelläsning, vi i kören sjöng och nattvard. Sista sången var Silet Night och då tände alla varsitt ljus som vi höll upp, riktigt fint och maffigt på samma gång. 
 
Hann under lefsebakningen skypa med min familj vilket var superduperduperunderbart!! Öppnade ett av paketen de hade skickat, som innehöll en pyjamas och de öppnade paketen jag hade skickat. Pappa och Marcus fick Seahawkströjor och mamma ett armband jag gjort i skolan. De fick även se lite snabbt hur man gör lefse och de fick säga hej till min vfamilj. Var nästan lika bra som att vara hemma, nästan som jag satt i vardagsrummet vid granen. Det var en annorlunda julafton än jag är van vid, men samtidigt var mycket lika. Det var en riktigt bra dag!
 
 
 
Ally and Sandi 
 
 
Eric and his eggnog
 
Anna, grandpa, grandma and Sandi
 
Lefse på tork haha

Dan före dopparedan

Vid tre-tiden kom Jen, Kaitlin, Kate, Micha och Tom över för att prova massor med amerikansk godis. Anledning är att vi utbytesstudenter alltid är helt borta så fort någon börjar prata godis eller beskriver något med hjälp av godismak/form etc haha. Så Jen åkte till the dollar store och köpte på sig olika sorter av typiskt amerikanskt godis. Jag la även till marabou och en twistpåse för att få in lite svenskt i det hela hehe. Gott var det och mitt nya favoritgodis är peach rings, persikosmakande geleringar typ. Annat vi provade var nerds (små sura eller söta godisar), peanut circus (skumgodis som inte smakade peanut haha), sour patch (vattenmeloner som inte var sura) och pop rocks ("exploderar" i munnen)+ annat som jag glömt namnen på. 

Senare på kvällen hade vi körrep som vanligt. Sjöng extra mycket på en sång då vi ska sjunga imorgon under julmässan. 

Ikväll har jag kollat på Chuck, Frosty the Snowman och Rudolf the Red Nosed Reindeer. Alla paket är också inslagna och klara så nu är det bara att vänta till juldagen då vi får öppna dem! Men ska även fira jul imorgon, vilket ska bli kul, mer om det senare!

God jul igen allihopa!





God Jul

God Jul alla i Sverige, hoppas ni får en superduperbra julafton med köttbullar, julklappar och Kalle Anka. Själv har jag ju nio timmar kvar till dopparedan men sen är det min tur också haha. Snart kommer massa kompisar (tror jag, inte jag som bjöd in dem hehe) över till mig och vi ska ha amerikanskt godis-provning! 

En fin gran som min klass stal från en annan klass förra året hahah


Q&A

Julia: Heej!! Dum fråga kanske, men vad använder du för mobil nu i USA? Hoppas du har det jättebra, xoxo!! :D. <3 
 
Hej babe!! Jag har fått låna Allys gamla telefon, en htc om jag minns rätt (och du vet ju hur teknisk jag är, allt som inte är en iPhone är samma för mig haha) Pusss :**

Last Night




Christmas Party #3

Lördagens fest var långt bort så vi bodde över hos min mormor och morfar. Dessutom hade vi en julfest med den närmsta familjen= 19 personer haha (bara syskon+kusiner...). Vid niotiden kom alla över för frukost, kanelbullar och egg casserole med bacon och korv. Sedan åkte vi alla till kyrkan vilket var kul då jag fick se hur det är i andra kyrkor än min egna. En än gång slås jag av hur annorlunda och roligare den är här, pastorn skämtar, vi kollar på film, några dansare hade uppvisning och de visade bilder från en ugly swater compitition. Sjöng julsånger, bad etc också och efter mässan var det fika. De hade dukat upp massor med kakor, cupcakes och tårtor! En väligt kul sak var att jag och Ally fick massor med komplimanger för "vår fina dans, vi är så uppskattade och talangfulla"! De trodde alltså att vi var dansarna under mässan och vi bara stod och garvade hahah. 
 
Vi åkte tillbaka till mormor och morfar där vi åt mer mat och hade paketöppning. Vi hade ett till white elephant och denna gång fick jag ett monopol haha. Vi hade även riktiga presenter då vi inte kommer fira jul tillsammans på juldagen. Jag fick kläder, strumpor, smycken och pengar. Alla ogifta tjejer fick också "grammie jamies", vilket är pyjamasbyxor som mormor gjort. Det är en tradition min familj har och i år var jag inkluderad i det här. Fick ett par jättesöta, rosa pyjamasbyxor och enligt tradition måste vi sova i dem natten till juldagen. Är jätteglad för mina presenter och det var så snällt av alla att ge mig det. Fick lika mycket som alla andra, precis som i en familj. Känns verkligen som jag är en del av den!! 
 
Trötta efter en lång helg av festligheter åkte vi hem och bara tog det lugnt!
 
 
 
 

Fosburg Christmas

När jag kom hem från Kaitlin duschade jag och gjorde mig i orning för julfest hos min morfars bror. Hela släkten var där= 48 personer!! Vi åt massor med mat och spelade white elephant som är en pakettävling. Vi hade fyra kategorier: barn, teenagers, college och vuxna. Jag var i college med Ally och några kusiner i samma ålder. Det går ut på att alla får ett nummer och ettan väjer ett paket och öppnar det. Tvåan kan sen välja att sno det paketet eller öppna ett nytt, trean likadant osv. Var väligt kul då två killar fick rosa canvastavlor med citat och pannband med rosetter haha. Ingen snodde dem heller så de fick ta med dem hem! Jag fick i slutändan choklad och en portable charger vilket är helt awesome! Nu behöver jag inte släpa med mig en adapter och jag kan laddda mina mobiler när som helst! Andra fick bland annat spel, filmer och filtar. 
 
 
 
 
 
 

Christmas Break

I fredags fick jag äntligen jullov! Var en ganska så vanlig dag i skolan, började halv åtta och slutade två. Hade prov i marinbiologi, tror det gick ganska bra vilket var skönt. Läste klart en bok+ kollade slutet av filmen för den i engelska vilket var väldigt sorgligt och vi blev alla sura på hur det slutade. Vi har läst en pjäs om the witch trials in Salem och vår favoritperson dog..ironiskt var att han hägdes och efter filmen slutade spelade vi hangman hahah. Kollade på the grinch i jewelry och resten av dagen kollade jag ikapp julkalendern. Började dock dagen men julklappsbyte i vår grupp, hur mysigt som helst. Vi stängde in oss i the career center (en av mina kompisars mamma jobbar där så vi slapp vara ute i kafeterian) och gav presenter. Fick julkort med fina ord, godis, en kopp, dekorationer, pannband och nagellack. Jag har verkligen underbara kompisar här och jag älskar dem så mycket!!
 
Efter skolan åkte jag hem och kollade på Guardians of the Galaxy med min vfamilj. Vid sextiden åkte jag till ett teriyakiställe och åt middag med tjejerna och sen vidare till skolan. Gick på min första basketball game, inte speciellt kul faktiskt haha. JV vann men varsity sög så det var tråkigt att kolla på. Pratade mest med Bruna och Kate haha. Hade huvudvärk dessutom så den där j**la klockan eller vad det är gjorde mig vansinning. Well well, så är det ibland.
 
Efter matchen åkte vi alla+ några jag inte känner så bra hem till Kaitlin och hade "julfest". Det innebar egentligen bara att vi åt chips, reese's och satt och pratade i flera timmar haha. Var mysigt och det var kul att lära känna de andra lite mer. Killarna åkte hem vid 11/12 och vi tjejer stannade kvar och sov över. Vaknade vid åtta-tiden och jag, Sophie och Bruna åt frukost medan de andra sov vidare. Kaitlins pappa gjorde våfflor och bacon, mums!! Jag var tvungen att åka tidigare för att hinna vidare till en familjegrej så sa hejdå till alla sovande människor och åkte hem. Superbra start på lovet var det i alla fall!

Från mina amerikanare. Mugg från Kaitlin (står espresso yourself), nagellack+klubbor från Melissa, candy canes från Amanda, kort från Marie och dekoration från Jen. Fick även ett blått pannband från Sophie


Från mina utbytesvänner. Supergulligt kort från Bruna (Brazil), nyckelring från Jane (Thailand) och choklad från Kate (både hon och godis från Kazakstan)
 
 
 
 
My girls <3

Weekend in Seattle part 2

Vaknade upp söndag morgon efter en skön sovmorgon. Gjorde frukost och chattade lite med mamma. När Ally vaknade upp och vi hade gjort oss i ordning åkte vi till Pike Place med en av hennes roomates. Gick runt där ett tag, lite som en marknad. Kollade på grejer men köpte inget, och i stället gick vi till the Original Starbucks (alltså världens första starbucks). Inte så crowded som förut och efter bara 15 minuter eller så fick vi våra kaffe. Eller jag drack en gingerbread steamer som var gudomlig!! Med våra koppar fortsatte vi gå runt down town och shoppade på Ross, Forever 21, H&M, Macy's mm. Vet inte varför men kände mig väldigt amerikansk jämfört med alla turister haha, kanske var det för att jag gick där med min starbucks och pratade engelska. Köpte en blus på F21, och strumpbyxor och dammrulle på HM, annars hittade jag inget speciellt. Efter all shopping var vi hungriga så vi gick till ett franskt bageri och åt en paj/croissant och en chokladcroissant, väldigt gott! Åkte tillbaka tilllägenheten där vi spelade gloom, ett spel som i vanliga fall tar en halvtimme men för oss 2 timmar haha. När vi väl var klara fick Ally och jag skynda oss att packa ihop för att hinna hem någotlunda tidigt. 
 
Hade två grymt bra dagar i Seattle tillsammans med Ally, så glad att jag fick vara där! Har inte riktigt varit inne staden förut, bara åkt bil eller gått korta streckor. Men efter att ha gått runt downtown och sett alla butiker, byggnader etc har jag blivit kär. Seattle är en underbar stad, som New York fast inte lika mycket folk haha. Kommer definitvt komma tillbaka hit även om 10/20/40/60 år!!





Älskar er

Igår blev en så otroligt bra dag och jag kände mig så älskad! Hade fått lappar från posten att jag hade paket att hämta ut så efter practice igår gick jag till postkontoret. Visste att ett var från min familj men den andra var ett mysterium. Det visade sig att det var mina bästaste vänner som hade skickat en hejdåprestent-som-blev-en-julklapp! Blev upphämtad av min vmamma och åkte hem för att öppna paketen. Från världens bästa familj fick jag några julklappar som nu ligger under granen samt massa julgodis! Marzipangrisar, marabou, skumtomtar, chokladtomtar var det bland annat, MUMS! I USA är inte marzipan så vanligt så för mig som verkligen avgudar det blev jag extra glad! I paketet låg även en julklapp från min andra bästaste vän, som jag kommer öppna på julafton!
 
I paketet från mina vänner låg det två chokladkakor (apelsinkrokant <33, you know me so well haha) och en bok fylld med bilder från de fyra år vi känt varandra! De hade alla tre även skrivit texter till mig, så himla fint! Började gråta när jag läste igenom det, älskar verkligen dessa tjejer och att vara ifrån dem är hemskt! Men jag vet också att vi kommer vara lika bra vänner när jag kommer hem, och i flera år framöver!
 
Inte nog med det, jag fick ett julkort från min farmors syster och hennes man! De är som en extra farmor och farfar och det betyder så mycket att de finns här för mig. Eftersom de inte har internet och kan läsa min blogg har vi skickat brev till varandra de här månaderna vilket är jättemysigt!!
 
Åååh vad jag är glad att jag har så underbara personer i mitt liv. Som en amerikan skulle säga: "I'm so blessed for these people". Tack så jättemycket mamma, pappa, Marcus, Miche, Julia, Lissie, Amanda, Gun-Britt och Einar! Älskar er!







Weekend in Seattle part 1

Fredag kväll åkte jag med min vfamilj+ farfar till Tacoma för att se en musikal. Var där för några månader sen och såg Shrek, nu var det "the Little Princess". Ganska bra musikal, ingen jätterolig story men sångerna var bra! Det är lite synd att det var på en fredag då jag går upp 6 på morgonen och musikalen är 8-10.30 vilket är so late for me. Somnade nästan till några gånger men men haha. Var en trevlig kväll med min vfamilj och med middagen innan kunde jag knappast ha haft en bättre fredag!
 
Lördag morgon sov jag ut ordentligt, höjdpunkten på veckan haha. Amerikaner är väldigt duktiga på att skicka julkort (varför gör inte vi det i sverige speciellt mycket, det är ju kul att få brev??) och gör ofta roliga teman till bilderna. Även min familj är inne på det här så vi klädde ut oss och gick ut i trädgården och tog kort. Tänker inte säga än vad vi var, men kommer lägga ut bilder så fort alla svenskar har fått sina. Ledtråd: Alla utom jag var amerikaner men vi är samtidigt en grupp... Den som gissar rätt får ett pris haha
 
Vid lunch åkte jag och Ally till the mall då vi hade rabattkort på Charming Charlie aka färgkodade butiken. Hittade en supersnygg väska för tolv dollar, i stället för 32 som den egentligen kostade! Vi åkte vidare och hamnade på IKEA där vi åt lunch, köttbullar såklart, och kollade runt lite. Köpte på mig julmust, lingonsylt och kakor så jag har till jul. Godiset skippade jag då jag har kvar från mina föräldrars paket, prinskorvar köpte vi också förra gången. Blir en liten svensk jul i år ändå! Med dessa två stopp klara åkte vi vidare mot slutmålet: SEATTLE! Ally bor ju där och lördag/söndag fick jag se staden och uppleva college vilket var helt awesome! När vi kom dit packade vi upp och gjorde chailatte, och pratade med en av hennes roomates. Gick sedan ut på en promenad till en bokaffär där de hade kaniner och en katt lös, så mysigt! Fortsatte mot gasworks park där det var en väldigt fin utsikt mot Seattle. Gick tillbaka hem och pratade om allt möjligt. Väl hemma lagade vi mat, tortellini..mums! 
 
Vid sju åkte vi downtown då jag gick på en muskial tillsammans med Kate (från GK) och hennes utbytisgrupp. Hon var så snäll som bjöd med mig, och det var kul att träffa andra utbytesstudenter från världens alla hörn. Hann tyvärr inte prata så mycket då vi satt utspridda i teatern men förhoppningsvis kommer jag träffa några igen! Vi såg i alla fall A Christmas Story och herregud vad bra den var!! 100 poäng av 10 möjliga, danserna, sångerna, skådespelet, allt satt perfekt! Riktigt proffsigt var det!
 
Ally och en annan av hennes roomates hämtade upp mig efter musikalen och vi åkte till en av Seattles must-sees. Det var en hamburgebar som heter Dick's som är 60 år och basically har samma pris nu som då. Allt kostade ca 1.5 dollar vilket är crazy billigt! Åt en cheesburgare och glass, billigare och godare än donken haha. 
 
Slutet av en lång dag spenderades framför tv:n med Mariocart. Efter några race gick vi och la oss. Fortsättning följer haha...

Gasworks park







Love this girl!

11 december

Efter träningen igår gick jag och Kate till Starbucks. Köpte en pepparmint chocolate och herregud vad gott det var haha. Vi bestämde att från och med nu ska måndagar bli vår starbucksdag, med en timme att vänta på bussen är det helt klart värt det! Åkte hem och duschade och åt middag. Gjorde lite läxor och sen bakade jag lussebullar! Man firar inte lucia i USA så det blir lite svenska traditioner här. Tog tre timmar (!!!) och gick inte och la mig förrän 11. Riktig trött idag men lussebullarna blev väldigt bra så det gör inget! Ha en bra fredag allihopa!



Ugly Sweater day! 

Trött och smutsig efter practice men vad gör det när starbucks finns? 



10 december

Onsdag blev en fullspäckad dag, kom inte hem "på riktigt" förrän halv nio på kvällen. Efter skolan hade vi en power point om hur träningarna kommer se ut och varför inför track season. Tog ca 45 minuter och efter det kom min vmamma och plockade upp mig. Åkte till fred meyer och handlade mat, sedan till kohl's där jag köpte en tröja (som ni får se imorgon). Åkte hem för en lugn stund trodde vi, men det visade sig att vår hund hade blivit instängd i skafferiet! Han hade rivit ner eller ätit allt på första/andra hyllan! Flingor, mjöl, socker, russin låg på golvet, en köksmaskin också. Kaos var det, så den lugna stunden blev till städning. Hann precis få bort allt innan vi var tvugna att åka till gymmet. Sprang några kilometer och sedan åkte jag, vmamma och Anna till en bandkonsert på Annas skola. Vid halv nio kom vi hem och åt en efterlängtat middag! Var så himla gott då vi dels var vrålhungriga, men middagen var en bacon bacon bacon pizza!! Trött efter en lång dag gick jag äntligen och la mig haha

Winter wear day var dagens tema. Bruna, Kate och jag var excited haha


9 december

I USA har man inga namnsdagar så det är en sak jag berättat om för min vfamilj. Jag vet inte hur vanligt det är i andra familjer men i min svenska så firar vi namnsdagar, med fika eller liknande. I alla fall så var det Anna igår, och både jag och min vsyster heter ju det vilket är lite kul. Vaknade igår morse och trodde det skulle vara en helt vanlig dag, men mina supersnälla vföräldrar hade gjort svenska pannkakor till frukost (med massa "amerikanska" toppingar haha) och hade köpt presenter. Hur gulligt är inte det? Fick ett par gossetossor och godis. Tycker det är så kul att även jag kan dela traditioner och min kultur, inte bara amerikaner som lär mig amerikanska saker. En riktigt bra start på dagen! 

Hade sedan lektioner som vanligt, åkte hem vid 2 för jag hade glömt mina träningsskor... och på kvällen åkte vi till kyrkan för choir rehearsal

Christmas character day i skolan. Jag och Bruna var tomtar. Fick massa kommentarer att jag var söt, även från främlingar. Älskar amerikaner ibland! 


Fantasy Lights

Igår kväll efter middagen åkte vi till en park där de har en "ljusshow". Man satt i bilen och åkte runt och kollade på olika lampgrejer. Gud vad tråkigt det lät haha, men det var så coolt! Vissa var stilla, andra rörde sig och det var jultema, dinosaurietema och pepparkakstema på vissa delar. Var riktigt mysigt och vi spelade julmusik i bilen vilket höjde stämningen ännu mer! Riktigt glad att min vfamilj tog med mig till det här!

Santa som åker skidor över mt Rainier


Pirate ship 

Pepparkakshus








Spirit Week

Back to school idag då. Sängen var riktigt skön imorse måste jag säga, men det var bara att kravla sig upp haha. Längtar redan till lördag då jag får sova igen... Nej men är peppad för denna vecka först! Inget speciellt hände i skolan förutom att jag skar upp fingret på en sån där metallsak i pappersmappar. Scary I know haha, fast jag började faktiskt blöda. Efter lektionerna var klara för dagen hade jag conditioning. Varmare än förra veckan vilket var gudomligt, och när det började regna var lyckan på topp (inte sarkastisk här, allvarligt). Började med uppvärming, sedan 10x20m race pace+ 10x20m easy pace och löpning 30min. Kom tillbaka till skolan och tränade core+hips och avslutade med stretch. Fullt ös, ska bli skönt med mestadels styrka imorgon. 
 
Men denna vecka är ju också spirit week och dagens tema var pajama day! 
 
Bruna, Amanda, jag, Kaitlin, Jennifer, Kate, Sophie and Jen


Helgen

Lokal tid: 18.19

Denna helg har varit fullspäckad med saker vilket varit jättekul! Började med filmkväll i fredags. Hela tjejgänget åkte till Kaitlin och åt pizza och kollade på the fault in our stars. Vi är alla lika kära i den (och Augustus haha) så satt där och skrattade, grät och kommenterade alla scener. Mysigt att umgås igen utanför skolan, och kändes som jag var mig själv. Har varit lite ur fas de senaste veckorna men förhoppningsvis börjar det vända nu. 

Igår tog jag en efterlängtad sovmorgon och gick sedan upp och åt frukost i pyjamas. Den känslan haha. Är alltid sen på morgonen så sängen är så skön så får stressa i mig frukosten, helgen är efterlängtad med en lång frukost utan att behöva skynda mig. Vid 11 åkte vi mot Tacoma där vi åkte till nåt center som hade en julgransutställning. Tror det var 52 granar som var dekorerade i olika teman som frozen, leksaker, Seahawks etc. Åkte sedan mot Sea-Tac och hämtade upp Erics syster som är på besök några dagar. Släppte av henne och Eric på sjukhuset och jag, Anna och Sandi åkte till Annas taekwondoavslutning. Hon fick sitt bruna bälte (två till innan svart!!) och ett demo team hade uppvisning där de bland annat bröt plankor (ca 10st) eller betongblock (den bästa bröt 4 st med sin fot!!!). Kom hem, pratade med Erics syster och dekorerade vår gran. 

Idag fick jag ännu en sovmorgon, och pratade med Miche en stund. Bakade kakor då jag skulle på kalas hos Avy som fyller 18 år! Vi kollade på Harry Potter, åt pizza, doughnuts och kollade på hennes djur. Hon bor på en farm och har hästar, höns, grisar, änder och massa andra djur! Är nu hemma och tar det lugnt efter en full helg. Imorgon är det spirit week igen och första temat är pajama day, bilder kommer! 

Ha en bra vecka allihopa, vi hörs snart igen!

Tomten var på besök i skolan! Bruna, jag, Sophie, Jen och Kaitlin 


Vintema

Julgran fylld till bredden


Vår är inte så pjåkig (är det ett ord..?) heller


Anna 
Kaitlin, Avy, jag och Sophie





Paradise

Biljetter är bokade och nu är det bara att vänta! 78 dagar... #hawaii2015







100 dagar

Kan ni förstå det, jag har varit i USA i HUNDRA dagar? Känns som det var nyss jag hade hundra dagar kvar till avresa! Dessa dagar har varit en bergochdalbana av känslor, många nya upplevelser och fått mig att se saker annorlunda. Vissa dagar har varit jobbiga och Sverige har känns så otroligt långt borta, men de allra flesta har varit underbara och jag vill inget annat än att stanna. Turligt nog är mitt år långt ifrån över och det kommer vara 201 dagar till av skratt, äventyr och amerikanska saker! 

Dagen spenderades som vanligt i skolan, hade lektioner som vanlig och efter skolan hade jag winter conditioning med löpning+ styrketräning. En speciell sak hände dock och det var att jag skypade med mina bästa vänner 1st period. Bästaste Julia fyller inget mindre än 17år idag, och när man inte kan träffas så får man nöja sig med skype. Min supersnälla mattelärare lär mig skippa lektionen så vi kunde prata och det var underbart! Har knappt pratat alls med dem (förlåt) och det var så kul att äntligen se dem. Allt var som vanligt och det visar verkligen att det inte spelar någon roll om man är borta, äkta vänner finns alltid kvar! 

Bättre vänner får man leta efter! 


Amanda kunde ju inte lägga upp en pinsam bild på sin blogg, så varsågod Julia. Hade ingen på bara dig (har du raderat alla?;) ) så vi får väl offra oss haha


Winter och Advent

Jag tänker skryta lite kort och säga att jag har världens bästa mamma, pappa och bror. Utan deras pepp och stöd hade jag aldrig ens vågat sätta mig på planet mot USA, eller ens tänka tanken på att faktiskt bo i ett annat land. Även när jag är borta har de fortsatt att peppa mig, i med- och i motgång. Uppmuntrat mig när det känns svårt, hejat på när det känns bra, och även fast de inte ser allt jag gör i verkligeheten är det som att vi gör detta tillsammans. Om det är en sak jag har lärt mig sedan jag kom hit är det att uppskatta allt man jag har. Att jag har en familj som älskar mig oändligt, att jag har en familj som jag älskar oändligt och att jag inte skulle klara mig utan dem! Jag är verkligen tacksam för allt de gjort för mig och jag uppskattar allt de gör! Love you guys!
 
Fick förra veckan en paket från dem fyllt med godis (marabou<3), strumpor, underkläder (allvarligt mamma, hur kunde du veta att jag behövde det..? Du är läskig ibland haha), veckorevyn och adventssaker till mig och min vfamilj. Alldeles för mycket, men jag blev så glad. Tack igen! Satte upp en adventsstjärna i mitt fönster, drack min julmust som jag sparat och en skumtomte i söndags då det var första advent. Lite svenskt blev det ändå!
 
 
My beautiful mountain!
 
 
 
 
 

Beach House

I fredags efter alla hade sovit ut något åkte jag, vsystrar och vmamma till vårt beach house. Tog nästan fyra timmar att köra, och åkte genom Oregon en bit så nu har jag varit i fem stater (bara 45 kvar haha)! Kom dit ganska sent, så gjorde middag, pusslade och kollade på film. I lördags åkte vi in i staden och köpte glass på ett ställe som hade 64 smaker att välja på! Tog oss ner till stranden som inte var så badvänligt med ca 5 grader i luften. Var ändå tvungen att doppa ena foten i vattnet så jag kan säga att jag varit i Stilla Havet också! Gick till ett museeum/affär och kollade på snäckor, djur och krimskrams. Var en mysig liten stad som jag skulle vilja åka till när det är varmt igen och bara gå runt i. Tillbaka i huset gjorde vi canvastavlor med olika citat som vi tryckte ut från en maskin. Femton stycken i slutändan, och vi höll på i några timmar haha. Det mesta ska vara i julklappsbyten, men en sparade jag och har satt upp i mitt rum "beYOUtiful". Kollade på fler filmer, bland annat "Ten things I hate about you" som spelas in i Tacoma/Seattle. Söndag morgon packade vi ihop våra saker och åkte tillbaka till Graham. Kort semester, men väldigt mysig och det var kul att bara umgås vi i familjen utanför hemma. 
 
Lite synd var att natten mellan fredag och lördag hade det snöat massor hemma, vilket inte är så vanligt. Visst finns det lite kvar nu med, men det mesta hade försvunnit när vi kom hem. Hoppas att det kommer mer snart igen så vi kan ha snöbollskrig och bygga snögubbar!
 
Söndag kväll innan Ally åkte tillbaka till college tog vi fram en av granarna inför jul. Den här är fake, men vi ska även köpa en rikigt och dekorera! Körde på frozen-tema med blått, vitt, silver och snö. Hade det rikigt juligt med julmusik, dekorationer, tomtemössor och snowfalke sandwiches. 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Thanksgiving och Black Friday

I torsdags upplevde jag en av de mest amerikanska sakerna som finns, Thanksgiving. Har längtat efter den länge och det blev lika bra som jag hade hoppats! Dagen började med en lång och skön sovmorgon, det var ju ändå lov haha. Sedan åkte vi till sjukhuset och hälsade på min vfarmor och farfar, pratade en stund med dem och sen åkte vi vidare. Liten rolig grej bara, de har till och med starbucks på sjukhuset (Welcome to Washington people!). Själva middagen var hos min vkusin och hennes man. Totalt sett var vi 17 personer tror jag. Min vfamilj, vmormor/far, vfarfar, kusiner, moster, granne mm. Fullt hus, men det är bara kul! Åt MASSOR med mat, typiska rätter som green bean casserole, cranberries, sweet potatoes och såklart; turkey! Allt var så gott, speciellt sweet potato som är min nya favorit. Hade även dessert med pumpkin pie, apple pie och lite annat. Jag tog med vaniljsås som jag köpte på ikea, i USA har man inte det på paj (eller alls för den delen). Har aldrig varit så mätt tror jag, 14 timmar efter var jag fortfarnade inte hungrig. På kvällen spelade även Seahawks så tv:n var på såklart. En person av alla oss hejade på det andra laget så det var lite skämt här och där mot varandra. Seahawks vann, YAY!
 
Klockan 21 åkte vi till Kohl's för att inviga Black Friday som är en crazy sale! Affärerna har galna deals som köp en, få en gratis, 80% discount etc. Köpte lite kläder där och sen åkte vi hem. Vid midnatt åkte dock jag, Ally (vsyster) och hennes kompis till the mall för mer shopping. Varnades för att det skulle vara mycket folk och få köa i timmar, men inget sånt hände! Nästan lite besviken...nästan haha. Köpte ännu mer kläder, julklappar till alla och ännu ännu mer kläder. Det dåliga med reor är att man köper så mycket att det slutar med att man spenderat alla pengar ändå. Eller det kanske bara är jag hehe? Vid halv 6 på morgonen kom vi hem igen och vid halv sju gick jag och la mig. En riktigt bra dag/natt som jag önskar jag kunde uppleva igen!
 
Bread cornucopia (yes, hunger games här haha) är en tradition på TG
Syster, kusin, vmamma, morbror, kusinbarn och moster
The famous turkey!
Bordet börjar fyllas med mat...
Nästan alla är med på bild här tror jag!
Uppladdning för shopping
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu