Hawaii Day 6- Pearl Harbor and City Tour

Pear Harbor var något de flesta hade sett fram emot hela veckan, så trots tidig morgon var alla på topp. Vi åkte till hamnen där vi gick in till Pear Harbor. Vi shoppade enn stund i souvenirbutiken, och gick sedan till en biosalong. Där fick vi först träffa en veteran som var på besök och han tackade oss alla för att vi brydde oss om det som har hänt och stödjer alla som varit inblandade. Sedan fick vi se en film om attacken, varför det hände, vad som hände, och vad som hände efteråt. Det var riktiga bilder och filmklipp från attacken. När lamporna tändes satt hela salen helt tyst och ingen rörde sig. De flesta hade tårar i ögonen, och vi visste inte vad vi skulle göra. 
 
Vi tog en färja ut till själva memorialen av USS Arizona. Båten ligger fortfarande kvar i vattnet och det har byggt en lite byggnad tvärs över den. Man kunde se ner i båten, se olja som fortfarande läcker ut, och en vägg med alla som begravdes med båten. Vi fick även veta att många veteraner väljer att bli begravda i båten även idag, för att vara tillsammans med sina vänner. 
 
Efter Pear Harbor åkte vi runt i downtown Honolulu och hade en liten city tour. Vi åkte till en kyrkogård, fick se några statsbyggnader, och USA:s enda palats. Tyvärr satt vi i bussen hela tiden, det hade varit kul att gå ut och se lite. 
 
På kvällen hade vi beach party hela gänget! Vi spelade musik, dansade, badade, och hade det roligt. Det var bäckvart ute, och många undrade nog vilka vi var haha.
 
Robin, Cecilie och jag
Emelie, Noemi och Cecilie
Veteranen och hans fru
 
 
 
På den stora väggen står alla namn på de som dog under attacken. På den lilla stenen till vänster (med blommor) står namnen på de som har begravts senare
 
 
Allihopa med våra fina belotröjor
USA:s enda palats
 
Väldigt suddig bild på Freya (Tyskland), Meike (T), Konrad (Sverige), Robin (T), Emelie (Danmark), Johann (T), Emmie (Finland), Noemi (T), jag, och jag tror det är Cecilie (D) som hoppar haha
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu