ELTiS-test

ELTiS-testet är ett engelskatest som alla utbytesstudenter som ska till USA måste göra. Testet består av en hörförståelsedel och en läsförståelsedel.
Det var A,B,C och D-alternativ vilket gör att man kan gissa svaret om man inte vet. 

I hörförståelsen fick man bland annat se bilder och svara vad de gjorde, svara på frågor om vad en lärare pratade om och mattetal som de sa på engelska. Det var ganska enkelt men man fick bara höra uppgifterna en gång så man var tvungen att lyssna noga. Totalt var det ca 25 frågor tror jag och det tog 25 minuter. 

Läsförståelsen var också 25 frågor men
tiden var 45 minuter (fast det tog bara 20). Man fick läsa några texter och svara på frågor och välja vilket ord som skulle in i en mening. Det var egentligen ganska enkelt men som med alla alternativprov finns det flera som skulle kunna stämma. Lucktexten tyckte jag var ganska svår då det var rätt många ord jag inte hade en aning om vad de betydde. 

Sammanfattat var det ganska lätt men det blev svårare mot slutet. Om man ska göra provet behöver man inte vara nervös, vi svenskar är vanligtvis väldigt bra på engelska och har inga problem att klara testet. 


Ungefär så här såg testet ut. Riktigt amerikanskt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu